Εργαζόμενες μπουσουλούν στη μέση του δρόμου ως τιμωρία επειδή δεν έπιασαν τους στόχους

Εργαζόμενες μπουσουλούν στη μέση του δρόμου ως τιμωρία επειδή δεν έπιασαν τους στόχους

Εξοργιστικές εικόνες καταγράφηκαν σε δρόμο κινεζικής πόλης, με δεκάδες εργαζόμενες να εμφανίζονται πεσμένες στην άσφαλτο να μπουσουλούν επειδή απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους της εργοδοσίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που απαθανάτισαν τις σκηνές, οι οκτώ γυναίκες εργάζονται σε τοπική επιχείρηση κι εξαναγκάστηκαν σε αυτή την δημόσια διαπόμπευση επειδή οι εργοδότες τους θεώρησαν ότι η μειωμένη απόδοσή τους στην εργασία τους ήταν η αιτία της αποτυχίας κατάκτησης των στόχων της επιχείρησης.

Μάλιστα, επικεφαλής των οκτώ άτυχων εργατριών ήταν ο προϊστάμενός τους, ο οποίος έφερε μία μεγάλη κόκκινη σημαία με το λογότυπο της επιχείρησης, σε μία ενέργεια που εκλήφθηκε ως απόπειρα «διαφήμισης» της εταιρείας στους διερχόμενους πολίτες.

Όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί περαστικοί ενοχλήθηκαν σφοδρά από τις εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε κάτεργο παρά σε εργασιακή συνθήκη κι ενημέρωσαν τις αρχές της περιοχής, με τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο να αναγκάζουν τον προϊστάμενο να ανακαλέσει την «τιμωρία», ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Πάντως, κατά καιρούς αρκετές αντίστοιχες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας από διάφορες κινεζικές πόλεις. Πριν από λίγο καιρό, η αστυνομία συνέλαβε διευθυντή σε κομμωτήριο που ανάγκασε τις υπαλλήλους του να αυτοχαστουκιστούν και να τρέξουν 10 χιλιόμετρα σε δρόμους της πόλης Τζιαντζί επειδή η απόδοσή τους δεν τον ικανοποιούσε, ενώ σε μία άλλη επίσης εξοργιστική περίπτωση εργαζόμενοι μαστιγώθηκαν κι αναγκάστηκαν να καταναλώσουν έντομα λόγω ελαττωματικής παραγγελίας.

Η Κίνα θεωρείται μία από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο όσον αναφορά στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε τιμωρία εργαζομένου από τους εργοδότες.

 

e-daily

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα