Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του σκύλου που σώθηκε από τη φονική πυρκαγιά

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του σκύλου που σώθηκε από τη φονική πυρκαγιά

Η ιστορία του “Λουκουμάκη”, του σκύλου στο Μάτι, τον οποίο εντόπισε μέσα σε χτιστό φούρνο καμένου σπιτιού η εθελόντρια Άρτεμις Κυριακοπούλου, συγκινεί και κάνει τον γύρο του πλανήτη χάρις στο πρακτορείο Reuters.

«Κοιτάξτε τι βρήκα. Κοιτάξτε. Πού είσαι; Έ, γλυκούλη μου. Έλα, γεια σου, γεια σου. Τι καλό που είσαι!», λέει η Άρτεμις στο σκυλάκι, που δε σταματάει να της δίνει φιλιά.

Όπως δηλώνει η εθελόντρια στην κάμερα του Reuters, «Έκλαιγα πάρα πολύ, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές, γιατί το να βρίσκεις σε ένα τόσο νεκρό τοπίο, που τα πάντα δίπλα σου είναι νεκρά, κάτι τόσο ζωντανό και βλέπεις ότι έχει ελπίδα μέσα του. Δηλαδή αυτό το σκυλί λες δεν γίνεται να σώθηκε».

Αναμαλλιασμένος, ταλαιπωρημένος, φοβισμένος, με το τρίχωμά του καμένο, αλλά και με ένα μικρό έγκαυμα, ο Λουκουμάκης, όπως τον ονόμασαν οι εθελοντές, ήταν αρχικά διστακτικός και επιθετικός.

«Σε κάθε κίνηση αντιδρούσε με γρύλλισμα, με δάγκωμα. Του πρόσφερα φαγητό και μου δάγκωνε το χέρι», λέει η Ντιάνα Τοπαλή.

Μετά από πολλές ώρες ύπνου και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, ο οποίος του χορήγησε σιρόπια για το αναπνευστικό και τον κούρεψε, ο Λουκουμάκης άλλαξε όψη κι είχε διάθεση για παιχνίδι.



thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα