Η δυσοσμία που έβγαινε από το σπίτι οδήγησε σε μια ανατριχιαστική ανακάλυψη

Η Soary Randrianjafizanaka επιστράτευσε συναδέλφους και αστυνομία για να ερευνήσουν τη δυσωδία που έβγαινε από διώροφο σπίτι στην Toliara, μια πόλη στη νοτιοδυτική ακτή της Μαδαγασκάρης.

Όταν μπήκαν στον χώρο, αυτές τις εικόνες δεν τις είχε ξαναδεί ποτέ η τοπική διευθύντρια της περιβαλλοντικής υπηρεσίας του νησιού: χιλιάδες χελώνες διαφόρων μεγεθών να καλύπτουν τα πάντα, στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, χωρίς χώρο να κινηθούν.

Η Randrianjafizanaka και η ομάδα της ανακάλυψαν πως η δυσωδία ήταν από τα περιττώματα των ερπετών: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ήταν τόσο απαίσια. Είχαν χελώνες στο μπάνιο, στην κουζίνα, παντού στο σπίτι», δήλωσε στο National Geographic.

Συνολικά, στο οίκημα βρέθηκαν 9.888 χελώνες από ένα σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση και ζει αποκλειστικά στο νησί. Μεταξύ τους ήταν και 180 που είχαν χάσει τη μάχη με τη ζωή, ενώ και οι υπόλοιπες βρέθηκαν σε κακή κατάσταση.

Έξι φορτηγά χρειάστηκαν για να μεταφερθούν τα ερπετά στο Χωριό των Χελωνών, ένα ιδιωτικό καταφύγιο για χελώνες της Μαδαγασκάρης. Άλλες 574 χελώνες πέθαναν μέσα στη βδομάδα από αφυδάτωση και μολύνσεις.

Τρεις άνθρωποι, δύο άντρες και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, συνελήφθησαν για την υπόθεση. Σύμφωνα μάλιστα με τη Randrianjafizanaka, οι άντρες είχαν ήδη ανοίξει τρύπες για να θάψουν τις νεκρές χελώνες. Οι Αρχές θεωρούν πως η τριάδα θα έκανε παράνομο εμπόριο με το σπάνιο αυτό είδος, καθώς ο τρομακτικός αριθμός τους και μόνο αυτό υποδεικνύει.

Η αφαίρεση χελωνών από τα δάση της Μαδαγασκάρης είναι παράνομη και μια διεθνής συμφωνία έχει υπογραφεί από 182 χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Ένωση) που απαγορεύει ρητά το εμπόριο του συγκεκριμένου είδους. Στη νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα υπάρχει ωστόσο μεγάλη αγορά, κι έτσι η διακίνησή τους δεν σταματά ποτέ...

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα