Ο Τραμπ έχει ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο του. Τι θα συμβεί αν το πατήσει

Όλοι έχουμε ακούσει για το περίφημο «κόκκινο κουμπί» που έχει στο γραφείο του ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με το οποίο υποτίθεται πως μπορεί να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή. Ωστόσο, το κουμπί του Βορειοκορεάτη ηγέτη ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, σε αντίθεση με εκείνο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Associated Press δημοσίευσε πρόσφατα ένα κείμενο της ανταποκρίτριας από την Ουάσινγκτον, Τζούλι Πέις, με τίτλο «Ο Τραμπ σε 100 ημέρες: Ένα διαφορετικό είδος προεδρίας». Το δημοσίευμα αναφέρεται στο πώς ο νέος πρόεδρος άλλαξε τα δεδομένα στον Λευκό Οίκο τις 100 πρώτες ημέρες μετά την ανάληψη καθηκόντων του και περιλαμβάνει λεπτομέρειες από τις συναντήσεις που έχει ο ίδιος με το επιτελείο του. Μια από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες έμελλε να αποκαλύψει κάτι που -όπως αποδείχτηκε- ελάχιστοι γνωρίζουν: Ο Τραμπ έχει ένα κόκκινο κουμπί ενσωματωμένο στο παλιό, ξύλινο γραφείο του, γνωστό και ως «resolute desk», δηλαδή γραφείο αποφάσεων.

Μην τρομάζετε. Το κόκκινο κουμπί του Τραμπ δεν ενεργοποιεί κάποιο πυρηνικό όπλο, αλλά δίνει εντολή να του φέρουν το ποτό που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την αμερικανική κουλτούρα: την κόκα-κόλα. Όπως αναφέρει η Πέις, «ο Τραμπ έχει προσαρμοστεί στην ζωή του Λευκού Οίκου, συχνά ρωτώντας τους καλεσμένους του εάν γνωρίζουν στοιχεία για τα ιστορικά διακοσμητικά αντικείμενα – πατώντας ένα κόκκινο κουμπί στο γραφείο των αποφάσεων που οι πρόεδροι χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες, ο μπάτλερ του Λευκού Οίκου σύντομα φέρνει μια κόκα-κόλα στον πρόεδρο».

Και όμως, το κουμπί αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια, όμως φανταζόμαστε δεν το χρησιμοποίησαν όλοι οι πρόεδροι ζητώντας αναψυκτικά. Σύμφωνα με το USA Today, το κουμπί μπορεί μάλιστα να μετακινηθεί και σε άλλα δωμάτια και θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το καμπανάκι που χτυπούσαν σε παλιότερες εποχές οι ευγενείς για να ζητήσουν την βοήθεια του υπηρετικού προσωπικού.

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News