Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας: Δεν είμαι τέλεια! Είμαι απλά γυναίκα!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και στο κάδρο και των viral η γυναίκα. Εσείς, η μητέρα σας, η γιαγιά σας, η αδερφή σας, η κόρη σας, η φίλη σας, η σύζυγός σας, η σύντροφός σας, η ερωμένη σας,  η συνάδερφος σας, η προϊσταμένης σας, το αφεντικό σας, η οικιακή βοηθός σας, η κακοποιημένη από τον σύζυγο ή την οικογένεια γυναίκα, η υπουργός, η βουλευτής, η καθαρίστρια στο γραφείο σας ... εγώ.

Στα viral όλες αυτές οι γυναίκες της ζωής σας, εμείς οι γυναίκες που έχουμε αλλάξει σημαντικά τον ρόλο μας στην κοινωνία αλλά ίσως όχι αρκετά για να είμαστε πραγματικά ισότιμες.

Οι ρόλοι που έχουμε πάντα πολλοί... ίσως τα τελευταία χρόνια ακόμα περισσότεροι.

Με δυναμική παρουσία στον χώρο της εργασίας πλέον αλλά και επιφορτισμένη με όλους τους ρόλους και τις απαιτήσεις των ρόλων αυτών.
Η σημερινή ημέρα, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να σκεφτούμε αρχικά όλες εκείνες τις γυναίκες που ζουν σε καταστάσεις ουσιαστικής , σύγχρονης σκλαβιάς, χωρίς δικαιώματα στη ζωή, χωρίς δικαιώματα στον έρωτα, στην κοινωνία.

Αλλά και μία τεράστια ευκαιρία, όχι για να γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας και την "απελευθέρωσή" μας με εξόδους και πάρτι γυναικών - που δικαιολογήστε με αλλά θεωρώ πολύ ανούσιες και εμπορευματοποιημένες.
Ευκαιρία για να σκεφτούμε την δικιά μας "τεχνητή σκλαβιά" που μας έχουν πλάσει τα media, τα περιοδικά μόδας, ο trendy τρόπος ζωής, το σύγχρονο μοντέλο της δυναμικής γυναίκας.

Όχι! Δεν είμαι η τέλεια γυναίκα, με τις τέλειες αναλογίες και το αψεγάδιαστο πρόσωπο. Δεν είμαι η τέλεια νοικοκυρά, η τέλεια μαμά, η τέλεια σύζυγος, η τέλεια εργαζόμενη, η γυναίκα που μπορεί να τα κάνει όλα άψογα, ακούραστα, αγόγγυστα, τέλεια και κυρίως όλα αυτά χαμογελαστή!
Δεν μπορώ να πιάσω τα υψηλά στάνταρ που "απαιτούν" τα σύγχρονα πρότυπα.
Έχω τα "πιασίματά" μου,  δεν είμαι δίμετρη, έχω τις αστοχίες μου στη δουλειά, στο σπίτι όλα δεν είναι τέλεια, στον ρόλο μου ως μητέρα δεν είμαι αυτή η "τέλεια" μαμά που ξέρει τα πάντα - και τις συναντάμε αυτές τις τέλειες μαμάδες στις διάφορες συναντήσεις, πάρτι, συζητήσεις.
Έχω τις αδυναμίες μου, κουράζομαι, γκρινιάζω και κλαίω - το τελευταίο το κάνω πολύ εύκολα πλέον και συχνά - δεν είμαι η τέλεια σύζυγος, ούτε η πρωταγωνίστρια στις 50 αποχρώσεις ...
Δεν είμαι τέλεια και πιστεύω ότι σήμερα είναι η ευκαιρία να το αναλογιστώ, να το συνειδητοποιήσω και να απελευθερωθώ από τα "στεγανά" του ρόλου μου.

Είμαι γυναίκα και προσπαθώ να "υπηρετήσω" όσο καλύτερα μπορώ τους πολλούς μου ρόλους.
Και αναζητώ σύντροφο, φίλο, γιο, πατέρα, συνεργάτη, προϊστάμενο που μέσα από την συνεργασία μας θα πετύχουμε τους σκοπούς μας.... ΜΑΖΙ!
Είμαι γυναίκα και δεν είμαι τέλεια!

Διάλεξα στα σημερινά viral τρία βίντεο που μας δείχνουν - εμάς τις γυναίκες από διαφορετική σκοπιά:
Η γυναίκα, που από μικρή της "επιβάλουν" - να είναι άψογη εμφανισιακά και όμορφη πάντα.

Η γυναίκα που παλεύει να ανταπεξέλθει σε όλους τις τους ρόλους και ...
τελευταίο η γυναίκα - σε έναν κατεξοχήν  αντρικό άθλημα στο ποδόσφαιρο που δεν σας κρύβω τελευταία με έχει κερδίσει. Και με έχει κερδίσει όχι για να φτάσω τις πρωταθλήτριες που εμφανίζονται στο βίντεο - ούτε κατά διάνοια δεν μου περνά από το μυαλό - αλλά για να γυμνάζομαι και κυρίως να μοιράζομαι στιγμές και εμπειρίες με τους άντρες της δικής μου ζωής.

Γυναίκες ... γιορτάστε σήμερα την ημέρα, σπάζοντας τα στερεότυπα που τα περιοδικά και η "μόδα" μας επιβάλει!
Δεν είμαστε τέλειες!
Είμαστε γυναίκες!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα