Το κόλπο για να βγαίνει με τη μία η κέτσαπ από το γυάλινο μπουκάλι

Πόσοι δεν έχουν ζήσει τον εφιάλτη της... κέτσαπ; Toυ γυάλινου μπουκαλιού της κέτσαπ εννοούμε.

Χωρίς αμφιβολία, όποιος έχει δοκιμάσει να βάλει στο πιάτο του (ή οπουδήποτε αλλού) κέτσαπ από γυάλινο μπουκάλι, καταλαβαίνει τι εννοούμε. Το μπέργκερ να βρίσκεται έτοιμο, σερβιρισμένο λαχταριστό μπροστά σου, με τις τηγανιτές πατάτες στο πλάι, να σε... περιμένει και εσύ να παλεύεις με το άτιμο μπουκάλι της κέτσαπ που ενώ είναι σχεδόν γεμάτο δεν πέφτει σταγόνα.

Γυρνάς ανάποδα το μπουκάλι, χτυπάς με το άλλο χέρι τον πάτο του, προσπαθείς, προσπαθείς, μάταια. Αναγκάζεσαι να πάρεις το μαχαίρι να το βάλεις μέσα στο μικρό στόμιο και να προσπαθήσεις να βγάλεις μερικές σταγόνες κέτσαπ. Η απογοήτευση τεράστια.

Το πρόβλημα με την κέτσαπ είναι τόσο... σοβαρό που αποφάσισαν να ασχοληθούν μαζί του και οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Μετά την απαιτούμενη μελέτη βρήκαν λοιπόν τον επιστημονικό τρόπο που μπορείς να βγάλεις την κέτσαπ από το μπουκάλι.

Βήμα 1ο: Κούνα καλά το μπουκάλι.
Βήμα 2ο: Αναποδογύρισε το μπουκάλι και χτυπήστε δυνατά τον πάτο.
Βήμα 3ο: Το βάζουμε στην κατάλληλη θέση, να μην είναι εντελώς κάθετα (γιατί θα βγει όλη η κέτσαπ), να γέρνει στο πλάι και ανοίγουμε προσεκτικά το καπάκι. Η κέτσαπ θα αρχίσει να πέφτει χωρίς την παραμικρή περαιτέρω προσπάθεια.
Βήμα 4ο: Απολαμβάνουμε το μπέργκερ και τις πατάτες μας.

thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα