Η φωτογραφία που έγινε viral: Σαουδάραβας πρίγκιπας ταξιδεύει αεροπορικά με 80 γεράκια

Το γύρω του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία που δημοσίευσε το business insider και δείχνει έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα να ταξιδεύει παρέα με... 80 γεράκια.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, τα γεράκια κάθονται φρόνιμα στις θέσεις τους, χωρίς να είναι αναστατωμένα.

Ωστόσο, όσο περίεργη και αν φαίνεται η φωτογραφία αυτή, στη Μέση Ανατολή είναι μια αρκετά κοινή πρακτική. Τα γεράκια εκπαιδεύονται και χρησιμοποιούνται στο κυνήγι. Επίσης, το γεράκι είναι το εθνικό πουλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε είναι λογικό οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν εκεί να εξυπηρετούν τις ανάγκες μεταφοράς των πουλιών.

Μάλιστα σύμφωνα με ένα άρθρο που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο από τον Atlas Obscura, τα γεράκια μπορούν να έχουν δικά τους διαβατήρια για να ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το διαβατήριο επιτρέπει στα πουλιά να ταξιδεύουν στο Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Μαρόκο και τη Συρία.

Το διαβατήριο ισχύει για τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος των ΗΑΕ.

Αν και το Business Insider, προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον άνθρωπο που ανάρτησε τη φωτογραφία προκειμένου να μάθει ποια αεροπορική εταιρεία μετέφερε τα πουλιά, πόση ώρα χρειάστηκε για να μπουν στη θέση τους και γενικά ποια ήταν η συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Πάντως αεροπορικές εταιρείες όπως η Qatar Airways μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι γεράκια στην οικονομική θέση ενώ και η Etihad Airways δέχεται τη μεταφορά γερακιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα