Ιβάν Σαββίδης, Μελίνα Ασλανίδου και Ρουβάς χορεύουν ποντιακά στο Κρεμλίνο. Βίντεο

Δεν έλειψε το γλέντι και ο χορός από τη λαμπερή εκδήλωση με την οποία γιορτάστηκε χθες στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου, παρουσία 6.000 προσκεκλημένων, η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Στην εκδήλωση εκτός από διάσημες ορχήστρες και μπαλέτα της Μόσχας, πήραν μέρος και ποντιακοί χορευτικοί σύλλογοι και ερμηνευτές, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό σόου. Το κοινό αλλά και οι προσκεκλημένοι ξεσήκωσαν την αίθουσα, με τον Σάκη Ρουβά, τη Μελίνα Ασλανίδου αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη να σέρνουν το χορό...

Να σημειωθεί ότι προσκλήθηκαν και καλλιτέχνες από την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης με επικεφαλής τον Σάκη Ρουβά και να τον πλαισιώνουν η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός από την Ελλάδα, αλλά και οι Ταμάρα Γβερντσιτέλι, Γιασένια, Στας Πγιέχα, Ιβάν και Βίκτορ Νρόμπις από τη Ρωσία.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από πολύ γνωστούς ομογενείς επιχειρηματίες, ήταν και πολύ ηχηρά ονόματα όπως ο ελληνικής καταγωγής, Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, αλλά και εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Την ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού.

Πηγή: seleo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα