Ετρεξε 125 χιλιόμετρα μαζί του και τώρα είναι αχώριστοι! Βίντεο

Στον υπερμαραθώνιο των 250 χιλιομέτρων της Κίνας τον περασμένο Ιούνιο ο δρομέας Dion Leonard είχε μαζί του μια απρόσμενη παρέα.

Αρχικά, ο Leonard είχε παρατηρήσει το αδέσποτο σκυλάκι στο χώρο όπου διέμεναν οι αθλητές. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας όμως, εκείνο άρχισε να τρέχει παρέα μαζί τους διανύοντας μάλιστα τις τέσσερις από τις έξι διαδρομές του αγώνα (περίπου 125 χιλιόμετρα) στην έρημο Γκόμπι, μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, ο Leonard που έδωσε το όνομα της ερήμου στη σκυλίτσα (σ.σ. δηλαδή Γκόμπι) άρχισε να δένεται περισσότερο από τους άλλους αθλητές μαζί της, όταν σε ένα σημείο της διαδρομής τη βοήθησε να περάσει ένα ποτάμι που ήταν πολύ μεγάλο για εκείνη.

Ηταν τέτοια η συμπάθεια που είχαν αναπτύξει όλοι οι αθλητές απέναντί στη μικρή σκυλίτσα που δεν την άφησαν να τρέξει στις δύο τελευταίες διαδρομές, προκειμένου να την προστατέψουν από τις υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και τους 52 βαθμούς Κελσίου. Ο Leonard τερμάτισε τελικά δεύτερος στον υπερμαραθώνιο, όμως το πραγματικό του βραβείο ήταν η φιλία του με τη Γκόμπι.

Γι'αυτό κι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος, ο οποίος κατάγεται από τη Σκωτία, συζήτησε με την γυναίκα του το ενδεχόμενο να την υιοθετήσουν και να τη φέρουν στη Μεγάλη Βρετανία. Ωστόσο, η διαδικασία μεταφοράς της εκτός από χρονοβόρα είναι και κοστοβόρα.

Έτσι, ο ίδιος άνοιξε έναν λογαριασμό καλώντας όσους μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται για να φέρει τη Γκόμπι στο σπίτι του, στο Εδιμβούργο. Μάλιστα, έχει ήδη καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο των €5.000, συγκεντρώνοντας €12.000. Τώρα πια η συνάντησή τους δεν απέχει και πολύ. «Ελπίζω να είναι εδώ τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο Leonard στο ΒBC Σκωτίας. «Θα είναι το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο».

lifo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα