Το μυστηριώδες αντικείμενο στο γραφείο του Πούτιν

Κατά τη διάρκεια της σημαντικότατης ανακοίνωσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία, όλα τα βλέμματα έπεσαν σε ένα… μυστηριώδες αντικείμενο που ήταν κρυμμένο πίσω από το γραφείο του Ρώσου προέδρου.

Αμέσως άρχισαν τα σενάρια και τα «πειράγματα» για το τι μπορεί να κρύβει στο γραφείο του ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας. Κάποιοι είπαν πως είναι εργαλείο για γυμναστική, κάποιοι άλλοι πως είναι σιδερώστρα ώστε ο Πούτιν να ρίχνει ένα σιδερωματάκι, κάποιοι πως είναι φονικό εργαλείο. Τελικά η απάντηση δόθηκε μέσα από την εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

Πρόκειται απλά για ένα μηχάνημα απολύμανσης και αφύγρανσης του αέρα στο γραφείο του Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου η «Dezar-7» είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται συχνά σε νοσοκομεία και δημόσια ιδρύματα, προκειμένου να προληφθεί η εξάπλωση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Η συσκευή καταστρέφει από 90% έως 99% όλων των μικροβίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τη χρησιμοποιούν ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία του Ρώσου προέδρου, από μολύνσεις, λόγω των πολλών συναντήσεων που έχει καθημερινά στον χώρο του γραφείου του.

Βέβαια το γερμανικό περιοδικό Spiegel Οnline που το έκανε μέγα θέμα ανέφερε πως «αντιλαμβάνονται τον… φόβο του Πούτιν να πιάσει ένα κρύωμα» και το αποκάλεσαν καπρίτσιο του Ρώσου προέδρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα