Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους περισσότερους followers σε Facebook και Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τους περισσότερους followers στο Facebook και στο Twitter στο εξωτερικό, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο ιταλικός Τύπος, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ανάλυσης του διαδικτύου Doing.

Στα συμπεράσματα αυτής της ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας υπογραμμίζεται ότι Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος ο οποίος διαθέτει προφίλ στα αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι το κύριο θέμα που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή επικαιρότητα το 2015 (έτος της συγκεκριμένης έρευνας) ήταν ο κίνδυνος του Grexit.

Παράλληλα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει τους περισσότερους «φίλους» στο Facebook, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζονται «υπερβολικά θεσμικοί», κάτι που δυσκολεύει τον διάλογό τους με τους χρήστες του διαδικτύου. Τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, είναι ο πιο διαδραστικός ηγέτης με τους πολίτες που τον ακολουθούν στο Twitter, αλλά δεν απευθύνεται συχνά στις γυναίκες και αναφέρεται, σχετικά σπάνια, σε διεθνή γεγονότα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα