Υπάρχει τελικά ο Σύλλογος Ποντίων Ουγκάντας,Τα μαύρα κατσία;

Τις τελευταίες μέρες σε πολλά ειδησεογραφικά sites αλλά και blogs, έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από τον περίφημο σύλλογο Ποντίων Ουγκάντας «Τα μαύρα κατσία».

Το Pontos-News.Gr δέχθηκε πολλά μηνύματα από αναγνώστες, που ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο σύλλογο και μάλιστα απορούσαν, που δεν είχαμε ήδη ασχοληθεί με τους Πόντιους Ουγκάντας.

Eπειδή το θέμα πήρε διαστάσεις οι οποίες δεν ήταν φυσιολογικές, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο σύλλογος Ποντίων Ουγκάντας δεν υπάρχει. Δημιουργήθηκε με χιουμοριστική διάθεση από τον κ. Πονερίδη Πανταζή και τον κ. Ανέστη Κεσίδη, το 2009, με φωτογραφίες που βρήκαν στο διαδίκτυο.

Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να προσβάλλουν το ποντιακό αίσθημα και ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι το θέμα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις, ενώ όπως ισχυρίστηκαν, δέχτηκαν ακόμη και απειλές από τη Χρυσή Αυγή.

Για να δοθεί ένα τέλος σε όλα αυτά, οι ίδιοι με ανακοίνωσή τους στο Facebook, έδωσαν τις απαραίτητες εξηγήσεις, κατέβασαν τις φωτογραφίες και απολογήθηκαν σε όσους τους κατέκριναν.

Όσο για τους μαύρους χορευτές, πρόκειται για μια ομάδα νεαρών αγοριών και κοριτσιών από την Γκάνα οι οποίοι φόρεσαν την τιμημένη ποντιακή στολή και παρουσίασαν έναν τοπικό χορό - τον οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν Horon, δηλαδή χορόν - στη διοργάνωση της 9ης Ολυμπιάδας Τουρκικών (9 TURKCE OLIMPIYATLAR), που γίνεται με σκοπό την διάδοση της τουρκικής γλώσσας.

Όπως φαίνεται η τουρκική προπαγάνδα έπιασε...


Pontos-News.Gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα