Το μιλφέιγ της «τεμπέλας» Εύκολο και άκρως απολαυστικό επιδόρπιο
Υλικά
800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
- Κόψτε τη σφολιάτα σε μακριές ροδέλες και μετά σε τετράγωνα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βάλτε σε ένα μπολ το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και ανακατέψτε με ένα σύρμα, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
- Προσθέστε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατέψτε.
- Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε από πάνω την κρέμα και ανακατέψτε καλά να πάει παντού.
- Βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και απλώστε ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο φύλλο σφολιάτας πριν σερβίρετε.