Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μαλακά τυροπιτάκια με γιαουρτένια γέμιση

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μαλακά τυροπιτάκια με γιαουρτένια γέμιση

Συνταγή για μαλακά τυροπιτάκια με γιαουρτένια ζύμη για το ταπεράκι του σχολείου. Τα τέλεια τυροπιτάκια με γέμιση από φέτα, αυγό και γιαούρτι για το πρωί στο σχολείο αλλά και για το μεσημεριανό του ολοήμερου, ενώ μπορείτε να τα φτιάξετε και για το παιδικό πάρτι.

Υλικά

  • Γάλα Φρέσκο: 1 ποτήρι χλιαρό
  • Νερό: 1 ποτήρι χλιαρό
  • Ηλιέλαιο: 1 ποτήρι
  • Ξερή Μαγιά: 1 φακελάκι
  • Ζάχαρη: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλεύρι: Για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια

Για την γέμιση

  • Φέτα: 500 γραμμάρια
  • Αυγα: 1
  • Πιπέρι:1 πρέζα
  • Γιαούρτι: Στραγγιστό 1 κεσεδάκι

Για το άλειμμα

  • Αυγά: 1

Τα τυροπιτάκια τα λατρεύουν τα παιδιά και ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε τα δικά μας μαλακά τυροπιτάκια με την πιο εύκολη και οικονομική ζύμη αλλά και με μία αφράτη γέμιση από φέτα, αυγό και γιαούρτι. Γιαουρτένια γέμιση που λιώνει στο στόμα για το σχολικό κολατσιό αλλά και για το παιδικό πάρτι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με γιαουρτένια γέμιση:

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με γιαουρτένια γέμιση

  • Αρχικά σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε νερό ζυμώνοντας παράλληλα.
  • Σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια δουλεύουμε λίγο την ζύμη και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την θρυμματισμένη φέτα μαζί με το γιαούρτι, το πιπέρι και το αυγό. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι και βάζουμε σε κάθε φυλλαράκια περίπου 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Κλείνουμε και σφραγίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips για τα τυροπιτάκια με γιαουρτένια γέμιση

  • Το γιαούρτι είναι προαιρετικό
  • Βγαίνουν περίπου 30 τυροπιτάκια
  • Μπορούμε να βάλουμε και λίγο σουσάμι αν θέλουμε

Πηγή: daddy-cool.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα