Η καθαριότητα του στρώματος που έχεις στο κρεβάτι σου, στο οποίο περιμένεις πώς και πώς να ξαπλώσεις έπειτα από μια κουραστική και απαιτητική μέρα είναι πολύ σημαντική διαδικασία.
Τον λόγο που πρέπει να το καθαρίζεις τακτικά αλλά και τον τρόπο να το κάνεις σαν ειδικός με υλικά που έχεις στο σπίτι σου, στους έχουμε αποκαλύψει. Φεύγουμε από το κεφάλαιο καθαριότητα και πάμε σε αυτό της συντήρησης. Το στρώμα σου θέλει κι αυτό την φροντίδα του για να κοιμάσαι στην «αγκαλιά» του όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια και να μην χρειαστεί να το αλλάξεις στο άμεσο μέλλον. Δεν χρειάζεται άλλωστε να σου υπενθυμίσω πόσο κοστίζει ένα καλό και ποιοτικό στρώμα ύπνου. Ωστόσο, μια υπενθύμιση πως το στρώμα σου δεν είναι σιδερώστρα, είναι απαραίτητη.
Στρώμα κρεβατιού: Το συχνό λάθος που κάνεις και σιγά σιγά το καταστρέφεις
Ξέρω ότι πολλές φορές βαριέσαι να μπεις στη διαδικασία να απλώσεις τη σιδερώστρα στον διάδρομο του σπιτιού σου για εκείνο το τσαλακωμένο μπλουζάκι που ήθελες οπωσδήποτε να βάλεις στην κανονισμένη έξοδό σου. Εύκολη και γρήγορη λύση, λοιπόν, είναι να απλώσεις το μπλουζάκι πάνω στο στρώμα και να το σιδερώσεις στο άψε σβήσε. Όπως είπαμε, όμως, το στρώμα δεν είναι ένα μέρος κατάλληλο για σιδέρωμα και ας σου φαίνεται κάτι εντελώς αθώο.
Πέρα από την μεγάλη θερμότητα που μεταφέρει το σίδερο στα υλικά του στρώματός, μπορεί να προκαλέσει κάψιμο ή διάφορες μόνιμες βλάβες (ειδικότερα αν στη σύνθεσή του περιέχει υλικά που δεν είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες), αλλά και να μεταφέρει υγρασία. Τα ατμοσίδερα παράγουν μεγάλες ποσότητες ατμού οι οποίες μετατρέπονται σε υγρασία στο εσωτερικό του στρώματος. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το στρώμα σου να χαλάσει πιο γρήγορα. Άσε που η επιφάνειά του είναι ανισόπεδη κάνοντας τελικά πιο δύσκολο το σωστό σιδέρωμα.
Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να σιδερώσεις κάτι στα γρήγορα, λοιπόν, ή που θα βγάλεις τη σιδερώστρα ή που θα απλώσεις πάνω σε μια μεγάλη, λεία επιφάνεια (όπως στο τραπέζι της κουζίνας ή στην τραπεζαρία) μια παχιά πετσέτα και θα κάνεις τη δουλειά σου.
Πηγή: ladylike.gr