Αδυνάτισμα: Το φρούτο που καίει το λίπος που μόλις έφαγες

Αδυνάτισμα: Το φρούτο που καίει το λίπος που μόλις έφαγες

Τώρα το καλοκαίρι όλοι σκεφτόμαστε το αδυνάτισμα που έπρεπε να είχαμε κάνει. Τα πράγματα όμως δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολα.

Έρευνα του 2019 στην Ελλάδα έδειξε πως… προ κορoνοϊού, 7 στους 10 νέους ηλικίας 18-24 ετών τρώνε σουβλάκι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 3 στους 10 τρώνε μια φορά στις δυο βδομάδες. Η καραντίνα μάλιστα ενδέχεται να τα έχει κάνει λίγο χειρότερα τα πράγματα καθώς ο εγκλεισμός και απαγόρευση κυκλοφορίας, οδηγούν τον κόσμο σε μια «νέα συνήθεια». Το βραδινό delivery. 

Μούρα και αδυνάτισμα
Παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντοπίστηκε ένα φρούτο το οποίο αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους. Πρόκειται για μια ποικιλία μούρων τα οποία προέρχονται από τη Σκανδιναβία και ονομάζονται lingonberries. Ποιο είναι αυτό;

Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος ύστερα από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα. Με βάση το πείραμα που έγινε σε ποντίκια που πήραν μια δόση από lingonberries  (στα ελληνικά κόκκινα μύρτιλλα), διαπιστώθηκε ότι εκτός από μείωση βάρους, τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα ήταν ακόμα μικρότερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα