Βοηθάει ή όχι το λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων;

Βοηθάει ή όχι το λευκό ξύδι στο πλύσιμο των ρούχων;

Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι στο πλυντήριο των ρούχων και δεν θα πιστεύετε πόση διαφορά θα κάνει στην αφαίρεση λεκέδων και δυσάρεστων οσμών. Συμβαίνει και σε εσάς, αφού πλύνετε τα ρούχα, να ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου και να μη μοσχοβολούν καθαριότητα; Να τα κοιτάζετε στο φως και να διαπιστώνετε ότι δεν έχουν φύγει εντελώς κάποιοι λεκέδες;

Οι αιτίες για αυτό μπορεί να ποικίλουν, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε γνωστό απορρυπαντικό και πλένετε στις προτεινόμενες θερμοκρασίες. Υπάρχει λύση που αξίζει να δοκιμάσετε: το λευκό ξύδι.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι στην μπουγάδα;

Παρά το άρωμά του που δεν είναι ευχάριστο σε όλους, το λευκό ξύδι μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλά προβλήματα κατά το πλύσιμο των ρούχων.

Αφαιρεί λεκέδες: Το λευκό ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στους επίμονους λεκέδες, ειδικά στα λευκά ρούχα. Μουλιάστε τα σε διάλυμα ξυδιού και νερού πριν τα πλύνετε κανονικά. Το μείγμα αυτό αφαιρεί ευκολότερα λιπαρούς λεκέδες, καθώς και λεκέδες από γρασίδι, σκουριά και κηλίδες καφέ.

Απομακρύνει τη μούχλα:Η μούχλα μπορεί να συγκεντρωθεί σε υγρά ρούχα και πετσέτες. Το ξύδι, ως όξινο διάλυμα, απομακρύνει τη μούχλα και τη δυσάρεστη οσμή από βρεγμένες πετσέτες. Είναι χρήσιμο και αν το πλυντήριό σας μυρίζει μούχλα.

Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές: Αν κάποιο ρούχο μυρίζει πολύ άσχημα, π.χ. λόγω ιδρώτα, μουλιάστε το σε διάλυμα ξυδιού και νερού πριν το πλύνετε.

Μαλακώνει τα ρούχα: Αν τα ρούχα σας είναι σκληρά, προσθέστε λίγο ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού και κάντε μια γρήγορη πλύση μόνο με αυτό. Θα διαπιστώσετε πόσο πιο απαλά θα είναι.

Πότε να αποφεύγετε τη χρήση ξυδιού στη μπουγάδα;

Με λευκαντικό: Ο συνδυασμός χλωρίνης και ξυδιού είναι ιδιαίτερα τοξικός και δεν πρέπει να εισπνέεται. Επιπλέον, τα δύο υλικά έχουν όξινες ιδιότητες και δεν χρειάζεται να συνδυάζονται.

Σε ελαστικά ρούχα: Πλένοντας τα ελαστικά ρούχα, όπως αυτά της γυμναστικής, με ξύδι, υπάρχει κίνδυνος το οξύ να καταστρέψει τα λάστιχα.
Κάθε πότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε λευκό ξύδι;

Το λευκό ξύδι πρέπει να χρησιμοποιείται στο πλύσιμο των ρούχων όχι πιο συχνά από μία φορά ανά εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες. Η υπερβολική χρήση ξυδιού μπορεί με τον καιρό να καταστρέψει τα ευαίσθητα υφάσματα, οπότε συνιστάται να το χρησιμοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Πηγή: news247.gr
 
  
  
  
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα