Έχετε πρησμένα πόδια; Αυτά τα 5 τρόφιμα και ποτά θα μπορούσαν να ευθύνονται για το οίδημα

Έχετε πρησμένα πόδια; Αυτά τα 5 τρόφιμα και ποτά θα μπορούσαν να ευθύνονται για το οίδημα

Γιατροί αποκαλύπτουν τους κύριους ενόχους για το πρήξιμο στα πόδια που πρέπει να αποφεύγετε. Εάν έχετε απολαύσει ποτέ ένα νόστιμο γεύμα και παρατηρήσατε ότι μετά το φαγητό είχατε πρησμένα πόδια είναι φυσικό να αναρωτηθείτε τι θα μπορούσε να το προκαλεί.

Υπάρχουν τρόφιμα που προκαλούν πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους; Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες για πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους, σίγουρα υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να το προκαλέσουν. 

Το πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα άκρα είναι μια ιατρική πάθηση γνωστή ως οίδημα που συμβαίνει όταν συσσωρεύεται υγρό στους ιστούς. Εάν αντιμετωπίζετε αυτόν τον τύπο οιδήματος τακτικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον ρόλο που μπορεί να παίζει η διατροφή σας.

Το οίδημα είναι η συσσώρευση υγρών και το πρήξιμο που εμφανίζεται στους ιστούς, τις κοιλότητες ή τα όργανα του σώματος. Πιο συχνά επηρεάζει τα πόδια, αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα σημεία του σώματος, εξηγεί η Dr. Sulagna Misra, MD, BCMAS, ιατρός ολιστικής ιατρικής και ιδρύτρια της Misra Wellness.

Η Dr. Nancy Bono, DO, Πρόεδρος της Οικογενειακής Ιατρικής στο Κολλέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες για το οίδημα. Μία από αυτές, εξηγεί, είναι η πολύωρη ορθοστασία ή καθιστή θέση: «Η βαρύτητα μπορεί να τραβήξει νερό στα πόδια και τα πέλματα, κάτι που συνήθως γίνεται αντιληπτό. Για παράδειγμα, τα παπούτσια μπορεί να σφίξουν ή να υπάρχει σφίξιμο στο δέρμα».

Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα και ποτά θα μπορούσαν να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια
Αν αντιμετωπίζετε οίδημα στα πόδια, τους αστραγάλους, τα πέλματα ή άλλα μέρη του σώματος, υπάρχουν 5 τρόφιμα και ποτά που πρέπει να αποφεύγετε:

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα