Με αυτό το κούρεμα θα φαίνεστε ποιο μικρές σε ηλικία

Με αυτό το κούρεμα θα φαίνεστε ποιο μικρές σε ηλικία

Με αυτό το κούρεμα θα φαίνεστε ποιο μικρές σε ηλικία: Δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει για να καταφέρεις να δείχνεις μικρότερη

Τα ψαλίδια μίλησαν. Αν θέλεις μια πρωτότυπη, κεφάτη πινελιά που θα σας κάνει να δείχνετε πιο νέες, τότε πρέπει παράλληλα, να προσέχεις το μακιγιάζ, τα ρούχα σου και, φυσικά, τα χτένισμά σου.

Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να καταστήσουμε απολύτως σαφή. Αν είσαι 50 χρονών, για παράδειγμα, μην προσπαθείς να δείχνεις σαν να είσαι… 20.

Το κλειδί είναι να βρεις το κούρεμα, το στυλ ντυσίματος και το μακιγιάζ που σου ταιριάζει και, φυσικά, που δεν σε  κάνουν να δείχνεις πιο μεγάλη σε ηλικία από ό,τι είσαι.

Μάλιστα, οι ειδικοί της προσωπικής εικόνας μας λένε ότι οι περισσότερες γυναίκες κάνουν το ίδιο λάθος

Χρησιμοποιούν υπερβολικό μακιγιάζ ή επιλέγουν μια έντονη βαφή μαλλιών, που τελικά τις κάνουν να δείχνουν πιο μεγάλες σε ηλικία.


Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εσένα τι είδους εικόνα θέλεις να προβάλεις

Μερικές φορές μια μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει θαύματα. Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές χρειάζεται λίγο θάρρος.

Ακολουθούν πέντε απλές συμβουλές για τα μαλλιά σας τις οποίες μπορείς να δοκιμάσεις για να δείχνεις πιο νέα από ποτέ.

Ρισκάρετε και κόψτε τα μαλλιά σας κοντά για να δείχνετε πιο νέες

Έρχεται κάποια στιγμή που τα μακριά μαλλιά μπορεί να μη σας πηγαίνουν πια. Όλα εξαρτώνται, φυσικά, από το είδος του προσώπου σας.

Με το πέρασμα του χρόνου το πρόσωπο τείνει να μακραίνει και σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται χαλάρωση στα μάγουλα ή το πρόσωπο είναι λίγο πιο γεμάτο.

Τα μακριά, ίσια μαλλιά τείνουν να τονίζουν τα χαρακτηριστικά αυτά. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ρισκάρετε και να κόψετε τα μαλλιά σας πιο κοντά.

Αναμφίβολα οι καλύτερες επιλογές είναι ένα κούρεμα καρέ ή pixie. Πρόκειται για νεανικά κουρέματα που αποπνέουν αυτοπεποίθηση και συχνά πηγαίνουν σε όλες.

Δοκιμάστε τις φράντζες: κουρέματα για να δείχνετε πιο νέες

Αν θέλετε να δείχνετε πιο νέες, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τις φράντζες. Όπως γνωρίζετε, μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά στυλ: στο πλάι, ανακατεμένες, χωρίστρα στη μέση, αφέλειες…

Όμως πρέπει να προσέξετε. Μερικές φορές οι φράντζες μπορεί να κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει πιο πλατύ, επομένως, όπως και με οτιδήποτε άλλο, δοκιμάστε και δείτε πώς αισθάνεστε.

Φιλαριστά κουρέματα 
Το φιλάρισμα είναι πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα για να δείχνετε πιο νέες.

Δίνει κίνηση, φρεσκάδα και μια πρωτότυπη πινελιά στα μαλλιά σας και αξίζει να το δοκιμάσετε. Τώρα, για να βρείτε το πιο κατάλληλο κούρεμα, πρέπει να φροντίσετε να απευθυνθείτε σε έναν καλό επαγγελματία κομμωτή, επειδή το φιλάρισμα απαιτεί ορισμένη δεξιότητα.

Πρόκειται για ένα κούρεμα που είναι πάντα της μόδας και, πάνω από όλα, είναι πολύ βολικό.

Αν και είναι αλήθεια ότι τα φιλαριστά κουρέματα συνήθως γίνονται σε μακριά, ίσια ή σγουρά μαλλιά, είναι επίσης θαυμάσια και για πιο κοντά μαλλιά. Εξασφαλίζουν περισσότερο όγκο και κίνηση.

Επομένως και τα πιο κοντά μαλλιά υποστηρίζουν το φιλάρισμα. Το κλειδί είναι να παίξετε με τις φράντζες. Αν κόψετε τα μαλλιά στο πλάι και τους δώσετε ένα “ανέμελο” στυλ, η όλη σας εμφάνιση θα γίνει πιο νεανική.

Οι ειδικοί της προσωπικής εικόνας συνιστούν επίσης να δοκιμάσετε το φιλαριστό κούρεμα της δεκαετίας του 1970. Περιλαμβάνει ένα απλό κούρεμα με τα μαλλιά χωρισμένα στα δύο, με ένα φιλαριστό μέρος στη μέση.

Έπειτα τα μαλλιά σε αυτό το μέρος κουρεύονται από μπρος προς τα πίσω. Έτσι οι άκρες των μαλλιών σας “πλαισιώνουν” το πρόσωπό σας. Ένα κλασικό κούρεμα.

Τι χρώμα μαλλιών θα πρέπει να επιλέξετε;

Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι κάποια στιγμή σχεδόν όλες καταλήγουν με ξανθά μαλλιά. Το χρώμα αυτό συνδέεται με τα νιάτα, έτσι πολλές γυναίκες το επιλέγουν όταν θέλουν να δείχνουν πιο νέες.

Ωστόσο αυτό δεν ίσχυε πάντα. Τα πλατινέ ξανθά μαλλιά μπορεί να είναι ρίσκο. Επιπλέον πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρώμα του δέρματός σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σοκολατένιες και οι χρυσαφιές αποχρώσεις είναι πάντα ελκυστικές.

Μην προσπαθείτε πάντα να ακολουθείτε τις υπερβολικές αποχρώσεις.
Επίσης δεν πρέπει να φοβηθείτε να συνδυάσετε δύο ή τρεις αποχρώσεις και να δείτε πώς αισθάνεστε.

Πιο κοντά στον αυχένα τα μαλλιά: από τα κουρέματα για να δείχνετε πιο νέες

Αν το κούρεμά σας είναι καρέ, προσπαθείτε να κόβετε τα μαλλιά πάντα λίγο πιο κοντά στον αυχένα. Όμως αν έχετε έντονα φρύδια, αυτό θα σας κάνει να δείχνετε πιο μεγάλη σε ηλικία από ό,τι είστε.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα ανέμελο κούρεμα με μερικές μύτες να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Δοκιμάστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να τους δώσετε την ανεμελιά που χαρίζει τόση γοητεία και πρωτοτυπία.

Συμπερασματικά θα λέγαμε το εξής: πρέπει να θυμάστε ότι, για να δείχνετε πιο νέες, πρέπει πρώτα απ’όλα να γνωρίζετε τι σας πηγαίνει. Δώστε προσοχή στο σχήμα του προσώπου σας πριν επιλέξετε κάποιο κούρεμα.

Μελετήστε επίσης ποια χρώματα μαλλιών ταιριάζουν καλύτερα με το χρώμα του δέρματός σας και τονίζουν την ομορφιά σας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα