Τι θα γίνει αν ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σου;

Τι θα γίνει αν ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σου;

Η μαγειρική σόδα είναι ένα απλό υλικό το οποίο έχουν τα περισσότερα νοικοκυριά στα ντουλάπια τους. Την ίδια στιγμή βέβαια είναι ένα προϊόν το οποίο μπορεί να αποβεί θαυματουργό σε πολλές περιπτώσεις, τόσο για μέσα στο σπίτι, όσο και για φροντίδα του σώματος.

Μεταξύ άλλων λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα και για τα μαλλιά σας, προκειμένου να αφαιρέσετε υπολείμματα από προϊόντα και να τα κάνει ξανά λαμπερά και υγιή.

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τη μαγειρική σόδα στα μαλλιά σου

Προσθέτουμε ελάχιστη σόδα στο σαμπουάν μας και στη συνέχεια λουζόμαστε ως συνήθως. Έτσι καθαρίζουμε σε βάθος το τριχωτό και τα μαλλιά μας από υπολείμματα styling, ρύπους, και σμήγμα.

Τρίψτε μαγειρική σόδα κάτω από τα μάτια 3 φορές την εβδομάδα

Η μαγειρική σόδα όπως έχουμε ξαναπεί, έχει πάρα πολλές ιδιότητες. Εκτός από την μαγειρική και την καθαριότητα, μπορεί να χρησιμοποιεί και ως προϊόν ομορφιάς. Εκτός λοιπόν από το να λευκάνουμε τα δόντια μας ή να το βάλουμε στις μασχάλες μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τους μαύρους κύκλους.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ένα ζήτημα ομορφιάς για πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες. Συχνά θεωρείται ως σημάδι κόπωσης ή έλλειψης ύπνου, αλλά μπορεί να κρύβονται και άλλες πιθανές αιτίες.

Αν εμφανιστούν στην παιδική ηλικία, μπορεί να είναι σημάδι κληρονομικότητας. Οι μαύροι κύκλοι αποδίδονται επίσης σε αλλεργίες και ρινική συμφόρηση, που διαστέλλουν συγκεκριμένα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια και τα προκαλούν να σκουραίνουν.

Άλλες αιτίες συμπεριλαμβάνουν το άγχος, την αναιμία, υπερβολικό ύπνο, έκζεμα, κλάμα, υπερβολικά αλάτι στη διατροφή, ο παράγοντας της ηλικίας, υπερβολικό κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και έκθεση στον ήλιο. Σε πιο ανησυχητικές καταστάσεις, μπορεί να είναι σύμπτωμα σοβαρής πάθησης, όπως ηπατική ασθένεια ή υποθυρεοειδισμός.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαγειρική σόδα, νερό και ένα μικρό μπολάκι. Προσθέστε στο μπολάκι ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ανακατέψτε τη με λίγο νερό, για να φτιάξετε μια υγρή πάστα.

Πηγή: offmagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα