Τρία σημάδια που προειδοποιούν την απιστία - Τι πρέπει να προσέξετε

Τρία σημάδια που προειδοποιούν την απιστία - Τι πρέπει να προσέξετε

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πιο βασική αιτία διαζυγίου είναι η απιστία. Τι φταίει όμως όταν 1 από τους 2 φτάνει στο σημείο να απιστήσει και πως μπορείς να… προλάβεις το κακό;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους λόγους και τα 3 σημάδια που προειδοποιούν την απιστία! Μάθε ποια είναι αυτά:

Άλλες προτεραιότητες:

Όταν 1 από τους 2 δεν αφιερώνει ποιοτικό χρόνο στη συζυγική σχέση και αφήνει το έτερον του ήμισυ να κάνει όλες τις… δύσκολες δουλειές του σπιτιού, έρχεται η ρήξη στη σχέση!

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι ξεκίνησαν να απατούν τους συντρόφους τους επειδή εκνευρίζονταν κάθε φορά που έμεναν μόνοι στο σπίτι με τα παιδιά, ενώ ο σύντροφος γύριζε στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί και για να φάει.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια απέτυχαν να διατηρήσουν ισχυρούς δεσμούς και αυτό οδήγησε το άτομο που απάτησε να αναζητήσει αυτούς τους δεσμούς …αλλού.

Συχνοί τσακωμοί:

Όταν οι διαμάχες έχουν γίνει συχνό φαινόμενο στο σπίτι, και είναι πλέον αδύνατο να επιλυθούν, τότε το ζευγάρι μένει απογοητευμένο κυρίως για το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα μέσα στο γάμο.

Οι συμμετέχοντες που είχαν τέτοιου είδους προβλήματα στις σχέσεις τους, απογοητεύονταν περισσότερο από την έλλειψη επικοινωνίας μέσα σε αυτή και έτσι οι ερευνητές κατέληξαν ότι αυτό είναι ακόμα ένα σημάδι ότι θα ακολουθήσει η απιστία.

Έλλειψη προσοχής:

Όταν δεν υπάρχει φροντίδα και προσοχή στη σχέση, τότε έρχεται η ρήξη! Μέσα από την έρευνα, γίνεται σαφές ότι κυρίως οι γυναίκες επιζητούσαν περισσότερη προσοχή, πιο στενή σχέση και συνεργασία και ότι αυτό το κενό τελικά αναπληρώθηκε από μία άλλη σχέση.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άτομα που απιστούσαν λόγω έλλειψης προσοχής από το σύντροφό τους δεν επιζητούσαν την απιστία αυτή καθ’αυτή αλλά , αλλά όσο περνούσε ο καιρός και τα προβλήματα δεν έβρισκαν λύσεις, αυξανόταν η σκέψη και η επιθυμία για την απιστία και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βρεθεί και η ευκαιρία.

Βέβαια, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, και αυτά τα σημάδια μπορεί να βοηθήσουν τα ζευγάρια να τα αναγνωρίσουν και να προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν, εάν φυσικά υπάρχει η διάθεση!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα