Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας; Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να κάνει θαύματα

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας; Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να κάνει θαύματα

Έχετε πρόβλημα με τα παπούτσια σας τα οποία μυρίζουν άσχημα, μολύνοντας όλο το σπίτι; Μην ανησυχείτε. Πρόκειται για πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε παραδοσιακούς τρόπους για να σταματήσετε την έντονη μυρωδιά, όπως να βάλετε αλάτι στα παπούτσια σας ή να τα βάλετε στην κατάψυξη για να τα φρεσκάρετε. Εάν όλα αποτυγχάνουν, υπάρχει ένα μπαχαρικό, το οποίο υπάρχει σε όλα τα σπίτια, και κάνει θαύματα για την καταπολέμηση των βρωμερών παπουτσιών. Αυτό το μπαχαρικό είναι η κανέλα.

Η έντονη μυρωδιά που μένει στα παπούτσια σας προκαλείται από έναν συνδυασμό ιδρώτα, βακτηρίων, μυκήτων και βρωμιάς. Επίσης τα περισσότερα υποδήματα περιορίζουν τη ροή του αέρα, με αποτέλεσμα να γίνονται γόνιμο έδαφος για δύσοσμα μικρόβια τα οποία τελικά απορροφώνται από το ύφασμα των παπουτσιών. Εάν σε αυτό προσθέσετε τη συχνότητα με την οποία φοριούνται τα παπούτσια, τότε δεν είναι ασυνήθιστο η έντονη μυρωδιά να γίνεται μόνιμη.

Όταν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα των βρωμερών παπουτσιών γίνεται πρόβλημα για όλο το σπίτι. Το έντονο άρωμα των παπουτσιών μπορεί να μεταφερθεί στις κάλτσες και τα πόδια σας και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στα χαλιά, τα έπιπλα και σε άλλες πορώδεις επιφάνειες του σπιτιού. Εάν επιλέξετε να την αγνοήσετε, η μυρωδιά πολύ γρήγορα θα πάει παντού και θα κάνει όλους τους χώρους του σπιτιού να μυρίζουν άσχημα.

Ευτυχώς, μπορείτε να σταματήσετε την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών με το πικάντικο, γλυκό άρωμα της κανέλας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε κανέλα για να φρεσκάρετε τα παπούτσια σας
Μπορεί τα παπούτσια σας να μην καταλήξουν να μυρίζουν όπως ένα φρεσκοψημένο ρολό κανέλας (Cinnamon roll), αλλά η χρήση του γνωστού μπαχαρικού για την καταπολέμηση των επιβλαβών αναθυμιάσεων των παπουτσιών θα βοηθήσει στην εξάλειψη των μικροβίων. Σύμφωνα με το περιοδικό Nutrients, η κανέλα περιέχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στον περιορισμό του σχηματισμού και της εξάπλωσης μικροβίων που συμβάλλουν στη θειούχα μυρωδιά των παπουτσιών.

Για να αντικαταστήσετε τη μυρωδιά των καλοφορεμένων παπουτσιών με το άρωμα κανέλας, επιλέξτε είτε αλεσμένη είτε ξυλάκια. Τυλίξτε την κανέλα με ένα πορώδες υλικό, όπως τουλουπάνι, φίλτρο καφέ, ιατρική γάζα ή ένα παλιό ζευγάρι καλσόν και δέστε το με κορδόνι, δημιουργώντας ένα “φακελάκι”. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μέσα στα βρωμερά υποδήματά σας.

Ανάλογα με το μέγεθος του παπουτσιού σας, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερα από ένα «φακελάκια κανέλας» στο κάθε παπούτσι. Αφήστε τα εκεί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Εάν το δυσάρεστο άρωμα δεν έχει εξουδετερωθεί μέχρι το πρωί, φτιάξτε μια νέα παρτίδα από «φακελάκια κανέλας» και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να υποχωρήσει η μυρωδιά.

.foxreport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα