Τα 6 κοινά στοιχεία που έχουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι – Τι να κάνετε για να είστε πιο πετυχημένοι

Το μυστικό για μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη ζωή είναι η ικανότητα να τραβάς τον εαυτό σου ψηλά όταν η ζωή σε γκρεμίζει. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μοιράζονται οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι και τους κάνει να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής.

Αυτή είναι η θεωρία που προτείνει ο Scott Mautz, ένας ομιλητής παρακίνησης και πρώην στέλεχος της Proctor and Gamble, ο οποίος έγραψε πρόσφατα ένα βιβλίο λέγοντας ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι είναι οι πιο ψυχικά δυνατοί -αυτοί που μπορούν να ρυθμίσουν τα συναισθήματα και να ελέγξουν τις σκέψεις και τις συμπεριφορές τους.

Το Νο1 χαρακτηριστικό που έχουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι, σύμφωνα με ειδικό του Χάρβαρντ

Τα 6 στοιχεία που έχουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

Ο κ. Mautz έχει περάσει τρεις δεκαετίες ερευνώντας πώς οι ηγέτες γίνονται ψυχικά δυνατοί και αποφάσισε ότι βασίζονται σε έξι βασικούς παράγοντες:

  • αυτοπεποίθηση,
  • σθένος,
  • τόλμη,
  • λήψη αποφάσεων,
  • εστίαση στο στόχο
  • ευγνωμοσύνη.

Μαζί με αυτούς τους παράγοντες, ο κ. Mautz είπε ότι υπάρχουν έξι φράσεις που μπορείτε να λέτε στον εαυτό σας καθημερινά, οι οποίες θα ενισχύσουν την πνευματική σας δύναμη -ενισχύοντας το υποσυνείδητό σας όπως ένας αθλητής της άρσης βαρών που προσθέτει περισσότερες επαναλήψεις κάθε μέρα- και θα σας προετοιμάσουν να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις.

1. Αυτοπεποίθηση

Για να ξεκινήσετε, αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, ο κ. Mautz έγραψε για το CNBC ότι οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά τη φράση «είμαι αρκετός». Η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι άπιαστη. Ωστόσο, είναι αποδεδειγμένο ότι τα άτομα που αναφέρουν υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα, επαγγελματικά και προσωπικά, από τα άτομα χωρίς αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με το Learning and Performance Institute.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση κέρδιζαν κατά μέσο όρο 28.000 δολάρια περισσότερα ετησίως σε σύγκριση με άτομα με μικρότερη αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 που περιλάμβανε δεδομένα από περισσότερους από 12.000 άνδρες. Αντί να κοιτάτε τις διαφορές ή τις αδυναμίες που αντιλαμβάνεστε στον εαυτό σας, αρχίστε να πιστεύετε ότι αυτό που σας κάνει μοναδικό μπορεί πραγματικά να τροφοδοτήσει την επιτυχία σας.

Ο κ. Mautz έγραψε: «Η μόνη σύγκριση που μπορείτε να κάνετε και είναι πραγματικά σχετική είναι μεταξύ του ποιος είστε σήμερα και του ποιος ήσασταν χθες. Η μόνη ερώτηση που είναι πραγματικά σημαντική είναι αν μεγαλώνετε ή όχι».

2. Σθένος

Το σθένος, ένα μέτρο του κατά πόσο είστε σε θέση να υπομείνετε τον πόνο ή τις αντιξοότητες, είναι ο δεύτερος πυλώνας των ψυχικά δυνατών ηγετών. Η φράση που συνιστά ο κ. Mautz να χρησιμοποιείτε όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες καταστάσεις για να αυξήσετε το σθένος σας είναι: «Τι δυνατότητες παρουσιάζει αυτή η αναποδιά;».

Τι αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη στη δουλειά τους-Το μυστικό της επιτυχίας τους

Το να επαναπροσδιορίσετε μια αναποδιά ως ευκαιρία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα, ακόμα και όταν θα ήταν ευκολότερο να αποδεχτείτε την ήττα. Για παράδειγμα, αν σας επέπληξε το αφεντικό σας επειδή χάσατε μια προθεσμία, μπορεί, φυσικά, να νιώσετε αναστατωμένοι.

Ωστόσο, μπορείτε να δείτε τις συγκρούσεις αυτού του είδους ως δυνατότητα μάθησης -το να μάθετε τι δεν πρέπει να κάνετε στο μέλλον μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας ως εργαζόμενος συνολικά.

3. Τόλμη

Μετά από το σθένος, ο κ. Mautz είπε ότι οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι χαρακτηρίζοντα από την τόλμη. Η φράση που οι περισσότεροι ενσαρκώνουν αυτό είναι, «Μήπως αφήνω τον εαυτό μου να κάνει μεγάλα όνειρα;». Εάν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να αφήσετε τον εαυτό σας να σκεφτεί πιο φιλόδοξα -θέτοντας στόχους καριέρας ή προσωπικούς για πέντε ή 10 χρόνια στο μέλλον.

Το να πιστεύετε ότι μπορείτε να επιτύχετε φιλόδοξους στόχους είναι το κρίσιμο πρώτο βήμα για την πραγματική επίτευξη αυτών των στόχων, είπε ο κ. Mautz. «Πρέπει να πιστεύετε ότι επιτρέπεται να κάνετε μεγάλα όνειρα, ότι μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν σε ανθρώπους σαν εσάς», έγραψε ο συνεργάτης του CNBC.

4. Λήψη αποφάσεων

Στη συνέχεια, συνέστησε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη λήψη αποφάσεων. Προκειμένου να επιτύχουν σε αυτήν την κατηγορία, οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά: «Ποιο είναι το κόστος της αναποφασιστικότητας;» -ή του να μην πάρουν καμία απόφαση.

Η αναποφασιστικότητα μπορεί να είναι σημάδι υποκείμενων προβλημάτων, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος της αποτυχίας ή το άγχος, σύμφωνα με τους ψυχολόγους Martin Self και Sally Winston. Όταν υπεραναλύετε μια απόφαση, μπορείτε να χάσετε ευκαιρίες, να παραμείνετε κολλημένοι σε μια κακή κατάσταση, να μείνετε πίσω από τους συνομηλίκους σας και να απογοητεύσετε τους αγαπημένους σας, έγραψαν οι ειδικοί.

Το να έχετε προβλήματα στη λήψη αποφάσεων μπορεί να σας κάνει λιγότερο επιτυχημένους στην εργασία ή την προσωπική σας ζωή και λιγότερο ανθεκτικούς απέναντι στις προκλήσεις που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το να έχετε υπόψη σας αυτά τα διακυβεύματα μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε ότι η αποτελεσματική λήψη αποφάσεων είναι σημαντική και μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να κολλήσετε σε λεπτομέρειες που οδηγούν σε αναποφασιστικότητα.

5. Εστίαση στον στόχο

Στη συνέχεια, ο κ. Mautz είπε ότι οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι έχουν μια ρεαλιστική άποψη για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να ελέγξουν. Το να ξοδεύετε πολύτιμη διανοητική ενέργεια ανησυχώντας για παράγοντες πέρα ​​από τον έλεγχό σας, σας αποσπά την προσοχή σας από το να αφιερώσετε πλήρως τις δυνατότητές σας στην εργασία που έχετε.

Για να ενισχύσετε αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, μπορείτε να ρωτήσετε: «Ελέγχω το ελεγχόμενο;». Για παράδειγμα, η ανησυχία για τον καιρό για μια επερχόμενη εκδήλωση που σχεδιάζετε δεν είναι γόνιμη επειδή δεν μπορείτε να ελέγξετε τι θα αποφασίσει να κάνει η μητέρα φύση. Μπορείτε, όμως, να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει άλλους παράγοντες, όπως να έχετε ομπρέλες ή ανεμιστήρες, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για ό,τι προκύψει.

6. Ευγνωμοσύνη

Καταληκτικά, η τελευταία φράση που συνέστησε ο κ. Mautz είναι να επαναπροσδιορίσετε τις επίπονες καθημερινές εργασίες ως πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Αν πείτε στον εαυτό σας, «δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό. Θα κάνω αυτό», μπορείτε να βοηθήσετε να εργαστείτε για περισσότερη ψυχική δύναμη.

«Αυτό το μονολεκτικό επαναληπτικό πλαίσιο ξεκλειδώνει την ευγνωμοσύνη, κάνοντάς σας να νιώθετε αναζωογονημένοι όταν τα καθήκοντα της δουλειάς σας σας εξαντλούν», έγραψε ο κ. Mautz για το CNBC. Όταν αισθάνεστε πιο θετικοί για τις εργασίες που έχετε μπροστά σας, είναι πιο πιθανό να τις εκτελέσετε με ενθουσιασμό και αποτελεσματικά.

 Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα