Πώς να φτιάξετε σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων χωρίς χημικά

Πώς να φτιάξετε σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων χωρίς χημικά

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε τα δικά σας καθαριστικά προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικά συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας και να φτιάξετε σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων.

Το συγκεκριμένο καθαριστικό απορρυπαντικό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση ανάγκης, αν σας τελειώσει το προϊόν που αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ ή μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αν προτιμάτε σπιτικά καθαριστικά που φτιάχνετε μόνοι σας.

Η συνταγή για το απορρυπαντικό πιάτων είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι φαντάζεστε. Είναι γρήγορη, δεν θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να την ολοκληρώσετε, ενώ και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ απλά.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων

1 σετ κύπελλα και κουτάλια μέτρησης, 1 αεροστεγές δοχείο, 1 καλούπι σιλικόνης ή θήκη για παγάκια, 1 μπολ, 1 ξύλινο κουτάλι.

Υλικά

1 φλιτζάνι σόδα για πλύσιμο, 1 φλιτζάνι βόρακα, 1 φλιτζάνι σκόνη κιτρικού οξέος τροφίμων, 1 φλιτζάνι αλάτι, 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Οδηγίες για το σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων

Συγκεντρώστε τα συστατικά. Για να φτιάξετε απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη, θα χρειαστείτε σόδα πλύσης, βόρακα, αλάτι και κιτρικό οξύ σε σκόνη. Αν προτιμάτε να φτιάξετε ταμπλέτες απορρυπαντικού πιάτων, αντικαταστήστε τη σκόνη κιτρικού οξέος με χυμό λεμονιού.

Θα χρειαστείτε ένα μπολ, ξύλινο κουτάλι, κύπελλα μέτρησης και ένα αεροστεγές δοχείο και για τις δύο μορφές απορρυπαντικού.

Εάν φτιάχνετε ταμπλέτες απορρυπαντικού πιάτων, θα χρειαστείτε επίσης μικρά καλούπια σιλικόνης ή μια θήκη για παγάκια για να σχηματίσετε τις ταμπλέτες.

Επιλέξτε ένα καλούπι που θα χωράει περίπου μια κουταλιά της σούπας και δημιουργήστε μια ταμπλέτα που θα χωράει στο δοχείο απορρυπαντικού πιάτων της συσκευής σας.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε σκόνη

Σε ένα μπολ, προσθέστε ένα φλιτζάνι σόδα, ένα φλιτζάνι βόρακα, μισό φλιτζάνι κιτρικό οξύ σε σκόνη και μισό φλιτζάνι αλάτι. Ανακατεύετε καλά με την ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν και μεταφέρετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Απορρυπαντικά πιάτων σε δισκία

Προσθέστε ένα φλιτζάνι σόδα, ένα φλιτζάνι βόρακα, μισό φλιτζάνι αλάτι και τρία τέταρτα του φλιτζανιού χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε μικρά καλούπια σιλικόνης ή σε τμήματα παγοκύβων.

Αφήστε τα καλούπια με τα δισκία να στεγνώσουν για 24 ώρες ή μέχρι να σκληρύνουν. Μετακινήστε τα δισκία από τα καλούπια και μεταφέρετε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Το σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων δεν περιέχει τα αντιπηκτικά συστατικά των εμπορικών σημάτων, οπότε είναι καλή ιδέα να δημιουργείτε μόνο μικρές παρτίδες -όχι περισσότερες από τρεις κούπες.

Το προϊόν πρέπει να αποθηκεύεται σε δοχείο με σφιχτοδεμένο καπάκι.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία έως δύο κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό σε σκόνη. Τοποθετήστε τη σκόνη στο δοχείο του πλυντηρίου πιάτων ακριβώς πριν ξεκινήσετε τον κύκλο πλύσης για να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων που μπορεί να μην διαλυθούν καλά.

Εάν το μείγμα έχει σκληρύνει ελαφρώς, το καλό ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα μπορεί να το μαλακώσει ξανά.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Το σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί να χρησιμοποιείται κάθε φορά που εκτελείτε έναν κύκλο πλύσης στο πλυντήριο πιάτων.

Γιατί να φτιάξετε σπιτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων;

Φτιάχνοντας απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Ορισμένα προϊόντα του εμπορίου περιλαμβάνουν αρώματα που μπορεί να μην είναι επιθυμητά σε όλους. Υπάρχει επίσης εξοικονόμηση κόστους με τη δημιουργία σπιτικών προϊόντων, αν τα αποθηκεύετε και τα χρησιμοποιείτε σωστά.

Πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων;

Αφήστε το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων να κάνει τη δουλειά του. Μην ξεπλένετε τα βρώμικα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων, απλά ξύστε τα από τυχόν υπολείμματα φαγητού.

πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα