Ιπτάμενες κατσαρίδες στο σπίτι: Τρεις τρόποι χωρίς χημικά για να τις εξοντώσετε

Ιπτάμενες κατσαρίδες στο σπίτι: Τρεις τρόποι χωρίς χημικά για να τις εξοντώσετε

Μαζί με το καλοκαίρι έρχονται και οι κατσαρίδες, το αποκρουστικό έντομο, που κανένας δεν θέλει δίπλα του. Αυτός ο επισκέπτης έρχεται απρόσκλητος και σκορπά ανατριχίλα σε οποίον έρθει αντιμέτωπος μαζί του.

Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

Αποξηραμένα φύλλα δάφνης

Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ’ όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα.

Αν, πάλι, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα, σύμφωνα με το θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια αξιόπιστη εταιρεία απολύμανσης.

πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα