Πού έκρυβαν οι αντάρτες τις χρυσές λίρες Δείτε τα σημάδια

Πού έκρυβαν οι αντάρτες τις χρυσές λίρες Δείτε τα σημάδια

Οι αποκρύψεις τους γίνονταν συνήθως γρήγορα, βιαστικά και κάτω από συνθήκες πίεσης. Γι’ αυτό όπου βρέθηκαν αντάρτικες αποκρύψεις δεν ήταν πολύ βαθιές. Ήταν για παράδειγμα στους 30 πόντους έως 80 πόντους. Τα δέντρα που προτιμούσαν οι αντάρτες, και σε παρόμοια δέντρα βρέθηκαν χρυσές λίρες , ήταν:

Πεύκα, δρυς, καστανιά, ακακία, ιτιά, οξιά, ακρανια, λεύκα, κερασιά, καρυδιά
 
Σκάλιζαν και χάραζαν με την ξιφολόγχη τους πάνω στον κορμό του δέντρου κάποια σύμβολα που να μπορούν να τα αναγνωρίσουν από τα άλλα δέντρα εύκολα μέσα στο δάσος. Ή κάποιο δέντρο από μόνο του ήταν πολύ χαρακτηριστικό και δε χρειαζόταν να το σκαλίσουν.

 Σημάδια ανταρτών εξήγηση, σημάδια ανταρτών για λίρες.

Τέτοιο χαρακτηριστικό δέντρου θα μπορούσε να είναι μια κουφάλα, δέντρο «τροχονόμος», κ.α. Οι αντάρτες σε αντίθεση με τους Τούρκους τα έβαζαν σε ακτίνα το πολύ 8 μέτρων από τα δέντρα.
Είχαν και αυτοί ένα προσήμαδο, μια πλάκα πέτρας, έναν βράχο, ένα μπηγμένο πάσαλο, μια στοίβα πέτρες.
Προσοχή: Εκτός από τις λίρες έκρυβαν και :στρατιωτικό υλικό, οπλισμούς, σφαίρες και άλλα αντικείμενα με παρόμοιο τρόπο.

Οργανωμένες αποκρύψεις
Οι οργανωμένες αποκρύψεις ανταρτών δε μοιάζουν με τις παραπάνω, καθώς έκρυβαν με διαφορετικό τρόπο, με εντολή του ανώτερου «καπετάνιου» και με οργανωμένο
σχέδιο, πολύ βαθύτερα και πολύ πιο σίγουρα. Δεν είχαν σημάδια μόνο τα δέντρα, αλλά και πολλά άλλα. Σταυρός – πέταλο πάνω σε καμάρα.

 Σχηματισμός διάφορων ζώων και σύμβολα όπως, άλογο, κατσίκι, πρόβατο, ψάρι, φίδι, λαγός, ζαρκάδι, ελάφι, γουρούνι, λύκος, σκύλος, αλεπού, γαϊδούρι, μουλάρι, 1 μία χελώνα. βράχια- ομοιώματα που σχηματίζουν μορφές ζώων, ανθρώπων κλπ. Π.χ μια χελώνα, μια αρκούδα, ένας λόφος που μοιάζει με αυγό, μια πυραμίδα, ένας βράχος που μοιάζει με σέλα, Σκαλιστά σημάδια

Σημάδια ανταρτών, σημάδια αντάρτικα, μηχανήματα χρυσού – όπως:
 
αρκούδα, γουρούνι, ζαρκάδι ελάφι, λύκος, λαγός, φίδια, αετός, γεράκι, κουκουβάγια, μπούφος, περιστέρι, πέρδικα, κόκορας, κότα, κλώσα, κλώσα με πουλάκια στην πλάτη, κότα με αυγά, γουρούνι με γουρουνάκια, πατημασιά ανθρώπου, πατημασιά ζώου, πέταλο, φεγγάρι, ήλιος, κοντακιές σε βράχια, τρύπες σε πέτρα. σημαδια λιρων, Πιάτα, κουτάλια, πιρούνια, μαχαίρια, ποτήρια, καντάρια, ζυγαριές, ανθρώπινη παλάμη, γυναίκα να γνέθει, μυλόπετρα, παπάς, λεκάνη, σκάφη, καρέκλα, σέλα, σκαλοπάτια, δέλτα, μπακλαβάς, ρόδα από κάρο, γέφυρες, σπηλιές, τάφους, μνήματα, εκκλησίες, εκκλησάκια, παρεκκλήσια, ναούς, καταρράκτες, βράχια.
Σταυροί, πέταλα, πολλά τέτοια σημάδια και σύμβολα είναι κομιταντζίδικα αρχαία βυζαντινά ρωμαϊκά τούρκικα αντάρτικα. Νέα ιστορία. Σε πολλά παρόμοια σημάδια βρέθηκαν κάποιες αποκρύψεις.

 
Χρυσές λίρες έχουν βρεθεί :
* Σε ένα σταθερό σημείο που θα μπορούν να το αναγνωρίσουν και μετά από αρκετά χρόνια γιανα μπορέσουν να ξαναβρούν αυτά που έχουν κρύψει.
* Σε δέντρα μοναδικά στο είδος τους, με κάποια χαρακτηριστικά όπως π.χ. ένα μεγάλο δέντρο

* Σε πήγες, πηγάδια & εκκλησίες, σωρούς από πέτρες, στοίβες από πέτρες
* Σε βράχια & μύλους, γέφυρες, καταρράκτες
* Σε διασταυρώσεις δρόμων & διασταυρώσεις ποταμιών
* Σε κάποια σημάδια, σε βράχια και σε πέτρες που έχουν σχεδιάσει ή σκαλίσει οι ίδιοι.
* Στοίβες από πέτρες ή σοροί πέτρες σε τάφους, μνήματα.
* Ενας λοστός από πάσσαλο καρφωμένο ή ένας πάσσαλος σιδερένιος από ράγα τραίνου.
Προσοχή: Ένα σημάδι από μόνο του, δεν είναι απαραίτητο να κρύβει χρυσό.

pentapostagma

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα