Κρατήστε τα κουνούπια μακριά από τη βεράντα σας με έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο

Κρατήστε τα κουνούπια μακριά από τη βεράντα σας με έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο

Καθώς ετοιμάζεστε να απολαύσετε περισσότερο χρόνο στον εξωτερικό χώρο σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αξίζει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τα κουνούπια. Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε μεθόδους ελέγχου παρασίτων με βάση χημικές ουσίες, επιλέξτε καλύτερα ένα φυσικό απωθητικό.

Ο παράξενος λόγος που τα κουνούπια προτιμούν να τσιμπάνε ορισμένους ανθρώπους

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μια τέτοια εναλλακτική λύση που απωθεί τα έντομα και έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή ως μέσο φυσικού ελέγχου των κουνουπιών. Ενώ η επιστήμη δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την αποτελεσματικότητά του, θεωρείται ότι τα κουνούπια απεχθάνονται τη μυρωδιά αυτού του κοινού οικιακού προϊόντος και ενδέχεται στη συνέχεια να απομακρύνονται από τις επιφάνειες που ψεκάζονται με αυτό.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να είναι μια μέθοδος ελέγχου κουνουπιών που πρέπει να λάβετε υπόψη, εκτός από άλλα παραδοσιακά φυσικά αποτρεπτικά, όπως το ξύδι και τα προϊόντα με άρωμα κιτρονέλλας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στην αυλή σας, σαν ειδικός, απομακρύνοντας πηγές στάσιμου νερού γύρω από την πέργκολά σας και συντηρώντας σωστά το εξωτερικό του σπιτιού σας. Για ακραίες προσβολές από κουνούπια που δεν ανταποκρίνονται σε τέτοιες αλλαγές, μαζί με τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου, μπορεί να σκεφτείτε να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων για να μην αναγκαστείτε να περιοριστείτε σε εσωτερικούς χώρους.

Απωθήστε τα κουνούπια με ασφάλεια χρησιμοποιώντας υπεροξείδιο του υδρογόνου – Οδηγίες και προφυλάξεις

Τα κουνούπια διαθέτουν οξεία όσφρηση, γι’ αυτό και τα προσελκύουν οι άνθρωποι από μακριά. Αν οργανώνετε πικνίκ ή μπάρμπεκιου έξω, είναι πιο πιθανό να καταφθάσουν ως ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Ενώ πρέπει να είστε προσεκτικοί με τους τύπους τροφίμων που θα μπορούσαν να προσελκύσουν κατά λάθος τα κουνούπια στην αυλή σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οξεία τους όσφρηση προς όφελός σας με το κόλπο του υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Χρειάζονται περισσότερες επιστημονικές μελέτες για να υποστηρίξουν το υπεροξείδιο του υδρογόνου ως απωθητικό των κουνουπιών, ωστόσο, ανεπίσημα στοιχεία από ιστοσελίδες καταπολέμησης εντόμων και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι αυτή η μέθοδος μπορεί πράγματι να είναι αποτελεσματική.

Αντί να εφαρμόσετε το υλικό απευθείας σε εσάς, όπως θα κάνατε με ένα εμπορικό απωθητικό κουνουπιών, η προτιμότερη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε ένα διάλυμα ψεκασμού για την αυλή σας.

Αναμείξτε 1 μέρος υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% με 2 μέρη νερό και ψεκάστε άφθονα με το διάλυμα γύρω από τα έπιπλα και την αυλή. Επιπλέον, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί ίσως να σκοτώσει τυχόν αυγά κουνουπιών σε αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, αποφύγετε τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου ως απωθητικό κουνουπιών για το δέρμα σας. Ενώ παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ευρέως ως αντισηπτικό, δεν συνιστάται πλέον για τοπική χρήση λόγω του κινδύνου ερεθισμού του δέρματος. Επίσης, αποφύγετε να ψεκάζετε υπεροξείδιο του υδρογόνου γύρω από την αυλή σας εάν έχετε κατοικίδια ζώα έξω, καθώς αυτό μπορεί να είναι τοξικό γι’ αυτά.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα