Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής; Αλήθεια ή μύθος;

Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής; Αλήθεια ή μύθος;

Οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν ακόμη και από πυρηνική καταστροφ", λέμε συχνά για να τονίσουμε την ανθεκτικότητά των κατσαρίδων!

Πόσο αληθινός είναι όμως αυτός ο μύθος; Οι κατσαρίδες, όπως και όλα τα έντομα, αντέχουν σίγουρα περισσότερο από τους ανθρώπους και από άλλα θηλαστικά, εξ αιτίας της απλής κατασκευής τους.

Πόσο ανθεκτικές θα είναι όμως σε μία πυρηνική καταστροφή; Σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις, η ραδιενέργεια που μπορούν να αντέξουν οι κατσαρίδες είναι από 6 εως και 15 φορές περισσότερη από όση αντέχει ο άνθρωπος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αντέξουν μεν, ως ένα σημείο όμως σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής.

Σίγουρα πάντως δεν θα είναι τα μόνα πλάσματα που θα επιβιώσουν στον πλανήτη αφού για παράδειγμα υπάρχει μία σφήκα, η Habrobracon,  η οποία αντέχει μέχρι και 180 φορές περισσότερη ραδιενέργεια!

Στην παρατήρηση πολλών ανδρών ότι " εκτός από τις κατσαρίδες ΚΑΙ οι γυναίκες θα αντέξουν σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής"η απάντηση των γυναικών είναι ότι "όταν αντέχεις τους άντρες για όλη σου τη ζωή, τότε είναι σαφές πως μπορείς να επιβιώσεις και από την ραδιενέργεια"! (χα, χα)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα