Ξεμπλοκάρετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις με ένα φυσικό προϊόν – Δεν θα χρειαστείτε ξύδι ή μαγειρική σόδα

Ξεμπλοκάρετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις με ένα φυσικό προϊόν – Δεν θα χρειαστείτε ξύδι ή μαγειρική σόδα

Ένα βουλωμένο σιφόνι μπορεί να είναι εκνευριστικό, αλλά υπάρχει μια «φθηνή, οικολογική και φυσική εναλλακτική» λύση για να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά αποφρακτικά, ξύδι ή μαγειρική σόδα.

Οι νεροχύτες συχνά βουλώνουν ή αργούν πολύ να αδειάσουν λόγω των υπολειμμάτων φαγητού, της βρωμιάς και του λίπους που συσσωρεύεται στην καθημερινότητα. Όμως, μπορούν να τους ξεβουλώσετε εύκολα με ένα μόνο προϊόν.

Βουλωμένος νεροχύτης; Δοκιμάστε αυτό το εύκολο κόλπο για να τον ξεβουλώσετε

Πώς να ξεβουλώσετε εύκολα τον νεροχύτη σας

Η Nancy Birtwhistle, γνωστή για τη νίκη της στο ριάλιτι Great British Bake Off και το best-seller βιβλίο της για τον καθαρισμό, αποκαλύπτει ότι δεν χρειάζεστε αποφρακτικά με σκληρά χημικά για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις. Σε μια ανάρτηση της στο Facebook, η Nancy είπε: «Προτού βγείτε να αγοράσετε αποφρακτικά σιφονιού, πολλά από τα οποία είναι πολύ τοξικά για το περιβάλλον, δοκιμάστε αυτό!». «Χρησιμοποίησα μόνο 200 γραμμάρια σόδα πλυντηρίου και την έλιωσα σε 200ml βραστό νερό από τον βραστήρα».

Η σόδα πλύσεως είναι ένα φυσικό ορυκτό άλας που διαλύεται στο νερό και διασπά αποτελεσματικά το λίπος, τα υπολείμματα φαγητού, το σαπούνι ή οτιδήποτε άλλο πιθανόν να μπλοκάρει μια αποχέτευση. Συχνά προτείνεται στο διαδίκτυο η χρήση ξυδιού και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε μια αποχέτευση. Ενώ αυτά τα φυσικά καθαριστικά είναι καλά για την απομάκρυνση λεκέδων, δεν μπορούν να διασπάσουν τα λίπη.

Οι κρύσταλλοι σόδας είναι αλκαλικοί και έχουν φυσικές απορρυπαντικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διασπάσουν φυσικά το λίπος και να διαλύσουν οποιαδήποτε άλλη οργανική ύλη που συχνά μπλοκάρει τις αποχετεύσεις.

Για να ξεβουλώσετε το νεροχύτη ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Βράστε νερό στον βραστήρα.
  • Απομακρύνετε κάθε στάσιμο νερό από τον νεροχύτη
  • Προσθέστε σόδα πλυντηρίου και στη συνέχεια να ρίξετε το νερό κατευθείαν από τον βραστήρα απευθείας στην αποχέτευση.

Στη συνέχεια, η Nancy έδειξε τον νεροχύτη της, αρκετές ώρες μετά τη χρήση του διαλύματος σόδας πλυντηρίου, και το νερό μπορούσε να απομακρυνθεί πολύ γρήγορα. «Αντί να χρησιμοποιήσετε τους τοξικές χημικές ουσίες, δοκιμάστε αυτήν τη φθηνότερη, φιλική προς το περιβάλλον και φυσική εναλλακτική λύση».

Πολλοί χρήστες των social media έμειναν έκπληκτοι με την απλή λύση καθαρισμού και είπαν ότι λειτουργεί. «Το δοκίμασα χθες, είναι μια απόλαυση», είπε ένας χρήστης. «Το κάνω αυτό στον νεροχύτη της κόρης μου μια φορά την εβδομάδα!», σχολίασε ένας άλλος χρήστης. «Αυτό είναι υπέροχο, λειτούργησε καλά και σταμάτησε να μυρίζει η αποχέτευση», έγραψε ένας τρίτος χρήστης.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα