Καθάρισμα: Εννιά συνήθειες για να μην χάνετε χρόνο όταν κάνετε γενική στο σπίτι

Καθάρισμα: Εννιά συνήθειες για να μην χάνετε χρόνο όταν κάνετε γενική στο σπίτι

Η γενική καθαριότητα είναι απαραίτητη για το σπίτι, όμως όλοι γνωρίζουμε πόσο εξαντλητική μπορεί να γίνει. Οι επαγγελματίες του χώρου όμως έχουν αποκωδικοποιήσει όλα τα σημεία που κάνουν πιο δύσκολο το "έργο" μας και γι' αυτό συνιστούν να αποκτήσουμε 9 συνήθειες που θα μας γλιτώσουν από τον περιττό κόπο όταν έρθει αυτή η στιγμή.

Τακτοποιούν τα ρούχα τους στο τέλος της μέρας Στο τέλος της ημέρας, πριν πέσετε για ύπνο καλό είναι να τακτοποιείτε τα ρούχα σας και να μην τα πετάτε στο πάτωμα ή στις καρέκλες με το σκεπτικό πως θα τα φτιάξετε το επόμενο πρωί που δε θα είστε τόσο κουρασμένοι. Αυτό δε συμβαίνει ποτέ, με αποτέλεσμα στο τέλος της εβδομάδας να υπάρχει μία ολόκληρη στοίβα με ρούχα πεταμένα παντού στο υπνοδωμάτιο. Τα ρούχα αυτά συνήθως καταλήγουν στο καλάθι με τα άπλυτα καθώς προτιμάτε να τα πλύνετε από το να μπείτε στη διαδικασία να τα τακτοποιήσετε. Επομένως βγάλτε τα ρούχα σας κάθε βράδυ και κρεμάστε τα στη ντουλάπα. Δε θα σας πάρει πάνω από ένα λεπτό.

Πετάνε πράγματα που δεν τους χρειάζονται Είναι λογικό σε ένα σπίτι να συγκεντρώνονται πράγματα με τον καιρό. Όμως πού ακριβώς θα σας χρειαστούν 3 σουρωτήρια ή 4 τρίφτες τυριών και άλλοι πόσοι ίδιοι πολυκόφτες ή ακόμα και ένα παλιό ριχτάρι για τον καναπέ που έχετε χρόνια να χρησιμοποιήσετε ; Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα και μην κρατάτε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Χαρίστε τα κάπου που όντως θα πιάσουν τόπο.

Δεν κρατάνε άχρηστα έγγραφα και διαφημιστικά Ο περισσότερος κόσμος βαριέται να πετάει τα διαφημιστικά που του στέλνουν ή φοβάται να πετάξει παλιά έγγραφα μήπως και του χρειαστούν, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην υπάρχει χώρος σε κανένα συρτάρι της βιβλιοθήκης ή του γραφείου. Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα τώρα και μην κρατάτε άχρηστα έγγραφα, που δεν θυμάστε ούτε εσείς οι ίδιοι από πού είναι.

Καθαρίζουν ενώ μαγειρεύουν Όταν μαγειρεύετε ή φτιάχνετε κάτι στο σπίτι σας, φροντίστε στη συνέχεια να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιήσατε. Όταν έρθει η ώρα της γενικής καθαριότητας, θα καταλάβετε πόσο χρόνο θα γλυτώσετε.

Δεν παραγεμίζουν το κρεβάτι τους Το στρώσιμo του κρεβατιού είναι μία διαδικασία που παίρνει κατά μέσο όρο 1-2 λεπτά. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο όταν το κρεβάτι σας είναι γεμάτο με μαξιλάρια, σεντόνια, κουβέρτες και παπλώματα. Μην το παρακάνετε και αφήστε πάνω στο κρεβάτι όσο πιο λίγα πράγματα γίνεται. Όσο πιο πολλά έχετε τόσο πιο δύσκολα θα πάρετε την απόφαση να το φτιάξετε.

Κρεμάνε τα παλτό και φτιάχνουν τα παπούτσια τους Όταν γυρνάτε από κάποια έξοδο ή τη δουλειά, δώστε ένα λεπτό στον εαυτό σας να κρεμάσει το παλτό του ή την τσάντα του και να βάλει τα παπούτσια στη θέση του. Είναι πανεύκολο και καθόλου χρονοβόρο, ενώ θα σας γλυτώσει από το συμμάζεμα αργότερα.

Πλένουν τα πιάτα τους τρεις φορές την ημέρα Δεν χρειάζεται να ξεχειλίσει ο νεροχύτης για να πλύνετε τα πιάτα σας. Κάθε φορά που τρώτε, πλύντε τα πιάτα κατευθείαν και μην τα αφήνετε να μαζεύονται. Εσείς που έχετε πλυντήριο πιάτων φροντίστε να τα ξεπλένετε και να τα βάζετε μέσα σε αυτό μέχρι να γεμίσει για να το προγραμματίσετε να ξεκινήσει το πλύσιμο. Επίσης μόλις ολοκληρωθεί και στεγνώσουν βάλτε τα πίσω στα ράφια και μη γεμίζετε τον νεροχύτη με τα άπλυτα.

Επιστρέφουν τα πράγματα στη θέση τους Θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο; Κάντε το και στη συνέχεια τοποθετήστε το πίσω στη θέση του. Θέλετε να κάνετε μια δουλειά στο λάπτοπ; Ολοκληρώστε τη και αμέσως μετά επιστρέψτε το εκεί όπου το βρήκατε. Μην αφήνετε παντού πράγματα που χρησιμοποιήσατε μέσα στη μέρα καθώς έτσι θα σας είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαρίσετε ειδικά αν έρθουν επίσκεψη κάποιοι φίλοι απροειδοποίητα.

Καθαρίζουν συχνότερα Για να μη χαλάσετε όλο το Σαββατοκύριακο σας στη φασίνα καλό είναι να σκουπίζετε ή να ξεσκονίζετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Η συνήθεια αυτή θα σας γλυτώσει από πολύ περιττό κόπο και χρόνο.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα