Απόψε το βράδυ βάλε 1 κουταλιά στην είσοδο του σπιτιού σου από αυτό το πιπέρι και δεν θα δεις κατσαρίδα όλο το καλοκαίρι

Απόψε το βράδυ βάλε 1 κουταλιά στην είσοδο του σπιτιού σου από αυτό το πιπέρι και δεν θα δεις κατσαρίδα όλο το καλοκαίρι

Οι κατσαρίδες εισέρχονται μέσα από ρωγμές, σχισμές, αεραγωγούς, αποχετεύσεις, σωλήνες, ανοιχτά παράθυρα και πόρτες ακόμα και μέσα από βαλίτσες, τσάντες ή και πάνω στα ρούχα ανυποψίαστων επισκεπτών.

Αυτά τα παράσιτα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και αλλεργίες, ακόμη και προσβολές άσθματος ως αποτέλεσμα των πολλών απορριπτόμενων εξωσκελετών (κατά την διαδικασία της προνύμφης) και των περιττωμάτων.

Από πού μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι

Αποχετεύσεις, ρωγμές πόρτας, κενά γύρω από το πλαίσιο της πόρτας, κενά γύρω από το πλαίσιο παραθύρου, ρωγμές ή τρύπες στο σπίτι, σωληνώσεις και καλώδια, βαλίτσες και τσάντες είναι όλα πιθανά σημεία εισαγωγής της κατσαρίδας στο σπίτι.

Αποχετεύσεις

Οι αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου που μια κατσαρίδα θα μπει στο σπίτι και ένα από τα χειρότερα! Γιατί είναι το χειρότερο; Επειδή οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν κάποιες δυσάρεστες ασθένειες και μερικές από αυτές (E. coli) έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις! Αυτό σημαίνει μπορεί να σέρνεται μέσα από την αποχέτευση και να εμφανίζεται η κατσαρίδα στο σπίτι σας.

Κενά πόρτας

Οι κατσαρίδες μπορούν να συμπιέσουν το σώμα τους περίπου στο μισό ύψος τους για να χωρέσουν κάτω από πόρτες ή μέσα από ρωγμές. Είναι πολύπλευρα παράσιτα, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό! Αυτή η ικανότητα κάνει τις διαδρομές της κατσαρίδας στο σπίτι πολύ εύκολες.

Σωληνώσεις και καλώδια

Θα πρέπει επίσης να γίνει έλεγχος γύρω από τα σημεία όπου οι σωληνώσεις και τα καλώδια εισέρχονται στο σπίτι. Οι σωληνώσεις του φυσικού αερίου, το ηλεκτρικό, τα καλώδιο επικοινωνίας και οποιαδήποτε άλλα καλώδια ή σωληνώσεις εισέρχονται στο σπίτι. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά γύρω από τέτοια σημεία εισόδου ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση κατσαρίδας στο σπίτι.

Αποσκευές- σακούλες – κούτες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι αποσκευές είναι ένα σημαντικό σημείο εισόδου κατσαρίδας! Η κατσαρίδα μπορεί να ταξιδέψει από την μία ήπειρο στην άλλη μέσα σε μία βαλίτσα στην οποία κατάφερε να μπει κάποια στιγμή που η βαλίτσα παρέμεινε ανοιχτή. Είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που άνοιξαν τις βαλίτσες τους μετά από ταξίδι και βρήκαν κατσαρίδα στα πράγματά τους. Επίσης μπορεί να βρεθεί κατσαρίδα σε σακούλα από ψώνια που μεταφέρθηκε από το σημείο αγοράς εν αγνοία σας ή και σε χάρτινη κούτα από μετακόμιση ή αγορά προϊόντων.

Τρύπες από τούβλα

Τα κενά στα τούβλα ή γύρω από τα τούβλα είναι πολύ κοινά σημεία εισόδου κατσαρίδας. Δεν έχει σημασία αν είναι η αποθήκη, είτε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σπιτιού. Οποιοδήποτε σημείο εισαγωγής στο κτίσμα μπορεί να μολύνει με την ταχύτητα αναπαραγωγής της κατσαρίδας πολλά δωμάτια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επισκέπτες

Εάν αναρωτιέστε «πώς μπήκαν κατσαρίδες στο σπίτι μου;» τότε η απάντηση θα μπορούσε να είναι «οι φίλοι σας». Οι κατσαρίδες μπορούν να κάνουν μια βόλτα μέσα στα ρούχα του φίλου σας ή ακόμα και σε κάποια τσάντα που μεταφέρει ο φίλος σας. Ας υποθέσουμε ότι ένας επισκέπτης φέρνει μια τσάντα στο σπίτι σας και την αφήνει στο πάτωμα της εισόδου καθώς μπαίνει. Η κατσαρίδα μπορεί να βγει από την τσάντα και να κυκλοφορήσει στο σπίτι αναζητώντας φαγητό και νερό. Ο επισκέπτης στο τέλος της επίσκεψης παίρνει την τσάντα του αλλά αφήνει την κατσαρίδα!

Κενά στο πάτωμα

Τα κενά στο πάτωμα είναι ένα πολύ κοινό σημείο εισόδου κατσαρίδας και είναι επίσης μία εξαιρετική κρυψώνα κατσαρίδας. Θα πρέπει να διορθωθούν τυχόν κενά γύρω από τα πλακάκια ή τα ξύλα του ξύλινου πατώματος ώστε να μην εισέλθουν οι κατσαρίδες μέσα στο σπίτι αλλά και να δυσκολευτούν να κρυφτούν.

Κενά γύρω από το πλαίσιο της πόρτας

Με την πάροδο του χρόνου, στο σπίτι πιθανόν να εμφανιστούν ρωγμές γύρω από τα κουφώματα της πόρτας. Μία μικρή ρωγμή είναι αρκετά μεγάλη για να μπουν κατσαρίδες στο σπίτι. Επίσης – ελέγξτε γύρω από τις πόρτες στο γκαράζ. Η απαλλαγή από κατσαρίδες στο γκαράζ είναι σχεδόν τόσο δύσκολη όσο η απαλλαγή από κατσαρίδες στο σπίτι!

Κενά γύρω από το πλαίσιο του παραθύρου

Οι αποχετεύσεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου που μια κατσαρίδα θα μπει στο σπίτι και ένα από τα χειρότερα! Γιατί είναι το χειρότερο; Επειδή οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν κάποιες δυσάρεστες ασθένειες και μερικές από αυτές (E. coli) έχουν βρεθεί σε αποχετεύσεις! Αυτό σημαίνει μπορεί να σέρνεται μέσα από την αποχέτευση και να εμφανίζεται η κατσαρίδα στο σπίτι σας.

Κατσαρίδες – Λύση στο πρόβλημα των κατσαρίδων

Ρίχνουμε 1 κουταλιά πολύ καυτό πιπέρι (τσίλι , καγιέν ή ό,τι βρείτε) και ρίχνουμε λίγο νερό στον νεροχύτη μας και στην μπανιέρα μας αντίστοιχα .

Το πιπέρι δεν θα περάσει όλο κατευθείαν στην κεντρική αποχέτευση αλλά θα αποκολληθεί στις σωληνώσεις που έχουν συγκεντρωμένο πουρί.

Την συγκεκριμένη μέθοδο την χρησιμοποιούν πολλά χρόνια παλιοί υδραυλικοί και κάνουν την χρήση πιπεριού 3 φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην έχουν δει κατσαρίδα χρόνια τώρα!

Πηγή: .enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα