Το λαχανικό που εξαφανίζει τη σκουριά σε χρόνο ρεκόρ - Οι Ινδιάνοι το ανακάλυψαν

Το λαχανικό που εξαφανίζει τη σκουριά σε χρόνο ρεκόρ - Οι Ινδιάνοι το ανακάλυψαν

Δεν θα βρείτε αυτό το καθαριστικό στις χλωρίνες, αλλά στη μαναβική και στις λαϊκές αγορές.

Ένα ενοχλητικό μέρος της συντήρησης του νοικοκυριού είναι η συνειδητοποίηση του πόσο ακριβά είναι τα κουζινικά. Ειδικά αν έχετε σερβίτσια και εργαλεία από τους γονείς και τη γιαγιά σας, είναι πολύ πιθανό να μην είναι ανοξείδωτα, πιάνοντας εύκολα σκουριά. Ένα πλήρες σετ κουζίνας θα ήταν πανάκριβο να αντικατασταθεί, αλλά υπάρχει ένα καθαριστικό που απομακρύνει τη σκουριά χωρίς μπελάδες.

Δεν θα το βρείτε όμως στα ράφια του σούπερ μάρκετ δίπλα στα σαπούνια και τις χλωρίνες, αλλά στη μαναβική, ή και στις λαϊκές αγορές. Ποιο είναι; Όλως περιέργως, η ταπεινή πατάτα που ανακαλύφθηκε στις περιοχές όπου ζούσαν οι Ινδιάνοι, όπως γράφει η Sun. Αν και ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε καθώς περιέχουν υψηλά επίπεδα ενός συστατικού που βρίσκεται στα περισσότερα οικιακά καθαριστικά: το οξαλικό.

Όταν αυτό το χημικό έρχεται σε επαφή με τη σκουριά, τη διασπά και την καθιστά εύκολο να σκουπιστεί, ακόμα και με ένα υγρό πανί. Μπορείτε ακόμη και να ενισχύσετε αυτή την καθαριστική δύναμη, πασπαλίζοντας λίγη μαγειρική σόδα ή αλάτι σε μια ωμή φέτα πατάτας, προτού τρίψετε με αυτή την επιφάνεια που έχει συσσωρεύσει σκουριά.

@museumofscience Looking for a more sustainable way to clean your home?   Maynard Okereke (@hiphopscienceshow) shows how to make your own multi-purpose cleaner using Alka-Seltzer. This homemade solution helps relieve the nearly 30 million tons of plastic that ends up in landfills!    #DIY #Cleaning #EcoFriendly #Science #LifeHackTok ♬ original sound - Museum of Science

Μετά από λίγα μόνο λεπτά τρίψιμο, θα μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν σκουριά με ένα σφουγγάρι ή πανί, βρεγμένα μόνο με νερό. Απλά φροντίστε από εδώ και πέρα να στεγνώνετε γρήγορα τα μεταλλικά κουζινικά και μαχαιροπήρουνα μετά από κάθε πλύσιμο.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα