12 πράγματα στο σπίτι σας που σας κάνουν δυστυχισμένους

12 πράγματα στο σπίτι σας που σας κάνουν δυστυχισμένους

Η διακόσμηση του σπιτιού σας όσο περίεργο και αν σας φαίνεται μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ακόμα και άσχημα μέσα σε αυτό. Ο λόγος είναι επειδή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή σας καθημερινά. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και ξεκινήστε άμεσα να κάνετε κάποιες αλλαγές και μερικά ξεκαθαρίσματα στον χώρο σας.

Δώρα που δεν σας αρέσουν

Το ότι η αγαπημένη σας θεία σας έφερε μια ντουζίνα κακόγουστα φλιτζάνια για καφέ δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κρατήσετε με το ζόρι. Συνήθως κρατάμε δώρα που μας έχουν κάνει γιατί αισθανόμαστε άσχημα να τα πετάξουμε. Ξεχάστε τις ενοχές και ξεφορτωθείτε τα. Αν δεν σας αρέσει να τα βλέπετε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα έχετε μέσα στο σπίτι σας.

Πράγματα των παιδιών σας

Η ακαταστασία των παιδιών δημιουργεί νευρικότητα στους γονείς καθώς τους είναι δύσκολο να την καθαρίσουν και να βρουν ένα μέρος να την φυλάξουν. Μαζέψτε όλα εκείνα τα παιχνίδια που δεν παίζουν πλέον τα παιδιά σας και πετάξτε ή φυλάξτε σε κάποιο κουτί όλες τις ζωγραφιές που έχουν γεμίσει το ψυγείο σας.

Πετάξτε όλα τα βιβλία που δεν αγαπάτε πια.
Βιβλία που δεν αγαπάτε πια Έχουμε την τάση να κρατάμε βιβλία που μας έχουν «πει» κάτι στο παρελθόν και μας θυμίζουν μια όμορφη ή δύσκολη φάση της ζωής μας. Από την άλλη υπάρχουν και βιβλία που δεν μας λένε τίποτα. Αυτά τα βιβλία πρέπει να τα ξεφορτωθούμε.

Την τηλεόραση

Αν έχετε την κακή συνήθεια να ανοίγετε την τηλεόραση με το που μπαίνετε στο σπίτι θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο εκτεταμένος θόρυβος θα φέρει και εκτεταμένο άγχος. Έτσι, καλό είναι να κρύψετε την τηλεόρασή σας σε ένα ντουλάπι έτσι ώστε να μην αισθάνεστε μονίμως την ανάγκη να την έχετε ανοιχτή.

Τα παιχνίδια της παιδικής σας ηλικίας

Μπορεί να μην θέλετε να αποχωριστείτε ποτέ την αγαπημένη σας κούκλα ή το αγαπημένο σας αρκουδάκι. Υπάρχουν, όμως, και κάποια άλλα παιχνίδια που κρατάτε χωρίς λόγο. Αν έχετε κρατήσει τη συλλογή από κούκλες ή χρωματιστές χαρτοπετσέτες από τα παιδικά σας χρόνια δεν έχετε παρά να τις ξεφορτωθείτε.

 Ξεφορτωθείτε τους πολλούς καθρέφτες.
Τους καθρέφτες Μην το παρακάνετε με τους πολλούς καθρέφτες στο σπίτι σας. Μια έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Λονδίνου έδειξε πως το να κοιτάζεστε συνεχώς σε ένα καθρέφτη μπορεί να σας δημιουργήσει άγχος για την εμφάνισή σας. Δεν σας προτείνουμε να πετάξετε όλους τους καθρέφτες του σπιτιού σας αλλά να τους περιορίσετε στο μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα.

Συλλογές που πλέον δεν σας γεμίζουν

Μια συλλογή που κάνατε παλιά μπορεί να μην σας φέρνει πλέον την ίδια χαρά. Ξεφορτωθείτε την και αποκτήστε λίγο παραπάνω ελεύθερο χώρο στο σπίτι σας.

Βαριές κουρτίνες

Αν έχετε βαριές, σκουρόχρωμες κουρτίνες στο σαλόνι σας αμέσως το μετατρέπετε σε έναν σκοτεινό χώρο. Άλλωστε όσο πιο βαριές είναι η κουρτίνες σε ένα δωμάτιο τόσο πιο βαριά είναι και η ατμόσφαιρα σε αυτό. Επιλέξτε πιο ανοιχτόχρωμες και αέρινες κουρτίνες για να αισθάνεστε και εσείς πιο αέρινοι.

Το λάθος χρώμα

Το χρώμα έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Επίσης γνωρίζουμε πως το πορτοκαλί, το κόκκινο και οι έντονες αποχρώσεις είναι ενεργητικά χρώματα που προκαλούν τις αισθήσεις. Από την άλλα χρώματα όπως είναι το μπλε και το πράσινο είναι πιο χαλαρωτικά ενώ οι γήινες αποχρώσεις όπως το γκρι και το μπεζ είναι πιο φυσικές. Βάλτε στο σπίτι σας τα χρώματα που εσείς αγαπάτε και μην ακούτε τι είναι και τι δεν είναι της μόδας.

Σπασμένα αντικείμενα

Πέρα από το ότι τα σπασμένα αντικείμενα στο σπίτι σας δεν αποτελούν καλό φενγκ σούι, δεν είναι και όμορφο να τα κρατάτε σε αυτό. Πετάξτε ότι έχει ραγίσει ή σπάσει έστω και λίγο.

Παλιές εφημερίδες και περιοδικά

Μαζέψτε ό,τι παλιό χαρτί έχετε στο σπίτι σας και πηγαίντε τα για ανακύκλωση. Δεν πρόκειται να τα χρειαστείτε ποτέ ξανά.

 Πετάξτε τις ραγισμένες κούπες.
Κούπες που δεν σας λένε κάτι πια Μπορεί μια συγκεκριμένη κούπα να σας άρεσε πολύ όταν την αγοράσατε αλλά τώρα δεν θέλετε να τη βλέπετε στα μάτια σας. Πετάξτε την κα κρατήστε μόνο τις κούπες που ακόμα αγαπάτε και σας αρέσουν.

spirossoulis.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα