Τα 10 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά για την υγεία σας

Τα 10 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά για την υγεία σας

Κάποιες προτιμούν να καθαρίζουν το σπίτι τους κάθε εβδομάδα, άλλες κάθε 15 μέρες. Υπάρχουν ακόμη και εκείνες που προτιμούν να καθαρίζουν το σπίτι τους από γωνία σε γωνία σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη σειρά καθαρισμού που έχετε, πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά κάποια αντικείμενα και χώρους για την υγεία σας! Αν δεν ξέρετε ακριβώς από πού να ξεκινήσετε, θα σας δώσουμε εμείς τις συμβουλές!

Υπάρχουν 10 αντικείμενα και που πρέπει να καθαρίζετε καθημερινά για την σωστή υγιεινή σας!  

Δαχτυλίδια
  
Αν φοράτε δαχτυλίδι ή βέρα ως αξεσουάρ καθημερινά, προσοχή! Προσθέστε τον καθαρισμό αυτών των δαχτυλιδιών που δεν βγάζετε ποτέ από το δάχτυλό σας στην καθημερινότητά σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που φορούν δαχτυλίδια έχουν περισσότερα βακτήρια στα χέρια τους από αυτούς που δεν φορούν.

 Τηλέφωνο της ντουζιέρας
  
Η συνεχής ροή νερού στο τηλέφωνο της ντουζιέρας όταν κάνουμε μπάνιο δεν σημαίνει κιόλας ότι αυτοκαθαρίζεται. Εάν δεν καθαρίζετε περιοδικά την κεφαλή του ντους, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια και ο κίνδυνος μόλυνσης των πνευμόνων αυξάνεται όταν τα εισπνέετε.

Τιμόνι αυτοκινήτου
 
Πολλά σημεία μέσα στο αυτοκίνητο είναι κύρια πηγή επιβλαβών βακτηρίων. Μπορεί να μην θέλετε να καθαρίζετε το αυτοκίνητό σας κάθε μέρα, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να σκοτώσετε πολλά μικρόβια σκουπίζοντας καλά το τιμόνι που αγγίζετε το χέρι σας πριν το αγγίξετε.

Πόμολα πόρτας
  
Το πρώτο πράγμα που αγγίζουμε με τα βρώμικα χέρια μας όταν επιστρέφουμε σπίτι από έξω κάθε μέρα είναι τα πόμολα. Τα χερούλια από τις πόρτες που δεν καθαρίζονται καλά μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες μικροοργανισμούς που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας.

Πληκτρολόγιο υπολογιστή
  
Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε καθημερινά αποτελούν πλέον αναλλοίωτο μέρος της ζωής μας. Πόσο συχνά όμως καθαρίζετε το πληκτρολόγιό σας που αγγίζετε κάθε μέρα; Το πληκτρολόγιο είναι η πηγή διαφόρων τύπων βακτηρίων, καθώς αγγίζεται τόσο συχνά. Ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να το καθαρίζετε τακτικά με τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια. 
Τηλεχειριστήριο
  
Ένα άλλο πράγμα που αγγίζουμε καθημερινά και πολλές φορές ταυτόχρονα είναι το τηλεχειριστήριο. Οι ερευνητές λένε ότι τα τηλεχειριστήρια που δεν καθαρίζονται φιλοξενούν βρωμιές, μούχλα και βακτήρια. Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο τέλος της ημέρας για να καθαρίσετε το τηλεχειριστήριό σας.

Διακόπτες των φώτων
  
Οι διακόπτες των φώτων συνήθως δεν έρχονται στο μυαλό όταν καθαρίζουμε το σπίτι, αλλά είναι αγαπημένο κρησφύγετο για μικρόβια και βακτήρια. Έρευνα για να το αποδείξει αυτό, αποκάλυψε ότι αυτό είναι το πιο βρώμικο μέρος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Νεροχύτης μπάνιου
  
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νεροχύτες που χρησιμοποιούμε πολλές φορές την ημέρα ενώ πλένουμε τα χέρια μας και βουρτσίζουμε τα δόντια μας είναι συνεχώς βρώμικοι! Καθαρίζοντας τον νεροχύτη σας, ο οποίος περιέχει περισσότερα από 50 χιλιάδες βακτήρια, καθημερινά με ένα αντιβακτηριδιακό διάλυμα, μπορείτε να καταστρέψετε αμέσως αυτή τη βακτηριακή αποικία.

Οδοντόβουρτσα
 
Οι οδοντόβουρτσες μας καθαρίζουν καθημερινά τα σωματίδια τροφής που μπαίνουν ανάμεσα στα δόντια μας και την πλάκα στην επιφάνεια των δοντιών μας. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι κρατάμε την οδοντόβουρτσά μας έξω στο μπάνιο, και η εικόνα μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη από όσο πιστεύαμε. Για το λόγο αυτό, θα είναι ωφέλιμο για την υγεία μας να καθαρίζουμε καθημερινά τις οδοντόβουρτσες, των οποίων οι τρίχες μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα από ένα βακτήρια, με ένα αντιβακτηριδιακό στοματικό διάλυμα.

Παράθυρα
  
Γύρη, μούχλα και πολλά σωματίδια βρωμιάς μπορούν να κολλήσουν στα παράθυρα μας και να προκαλέσουν κρίσεις αλλεργίας ενώ κοιμόμαστε. Γι’ αυτό και τα παράθυρα της κρεβατοκάμαρας ειδικά θα πρέπει να τα καθαρίζετε πολύ συχνά! Μπορείτε να έχετε έναν βαθύτερο και καλύτερο ύπνο σκουπίζοντας τα παράθυρα στην κρεβατοκάμαρά σας πριν πάτε για ύπνο κάθε μέρα.

tospitakimou

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα