Τρία εύκολα κόλπα για να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Τρία εύκολα κόλπα για να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

Το παγωτό μπορεί να γίνει χωρίς παγωτομηχανή. Εξάλλου η παραδοσιακή τεχνική περιλαμβάνει συνεχή ψύξη και ανάμειξη του μείγματος και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Όμως αυτή η μέθοδος απαιτεί σημαντική επένδυση χρόνου και ενέργειας. Γι' αυτό επιλέξαμε δύο γρήγορες τεχνικές για παγωτό και μια άκρως πρακτική συνταγή για σορμπέ, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Παγωτό με μπανάνα

Ένα από τα καλύτερα κόλπα για την παρασκευή καλού παγωτού χωρίς παγωτομηχανή είναι η χρήση κατεψυγμένων φρούτων, ιδιαίτερα μπανάνας που μπορούν να κάνουν το μείγμα ιδιαίτερα κρεμώδες. Για να ετοιμάσετε παγωτό με μπανάνα, κόψτε τη μπανάνα σε φέτες και παγώστε την για μερικές ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τη βάζετε στο μπλέντερ με μισό ποτήρι γάλα και τρεις χουρμάδες και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή.

Με αυτή τη βάση, μπορείτε να ετοιμάσετε πολλές διαφορετικές γεύσεις. Για να φτιάξετε παγωτό φρούτων (όπως φράουλα, βερίκοκο ή σύκο) απλώς προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα και κατεψυγμένα φρούτα στο μίγμα της μπανάνας και ανακατέψτε. Για να ετοιμάσετε παγωτό σοκολάτα με μπανάνα, απλά προσθέστε λίγο κακάο στην παγωμένη μπανάνα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε ξανά. Για να παρασκευάσετε vegan παγωτό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με γάλα καρύδας, σόγιας ή βρώμης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα