Πέντε φυσικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις αράχνες από το σπίτι σας

Πέντε φυσικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις αράχνες από το σπίτι σας

Κανείς δεν θέλει να έχει αράχνες στο σπίτι του, όμως αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι. Παρακάτω θα βρείτε 5 απλά και χρήσιμα μυστικά για να τις κρατήσετε μακριά.

Αιθέρια έλαια: Οι αράχνες δεν αντέχουν τη μυρωδιά της μέντας ή του ευκαλύπτου. Γεμίστε ένα σπρέι με νερό, προσθέστε 15-20 σταγόνες αιθέριου έλαιου και ψεκάστε τις πόρτες και τις γωνίες του σπιτιού σας.

Πορτοκάλια: Ό,τι ισχύει για τα αιθέρια έλαια το ίδιο συμβαίνει και με τα πορτοκάλια ή τα λεμόνια. Οι αράχνες απεχθάνονται τη μυρωδιά τους. Βάλτε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού σε ένα σπρέι με νερό και ψεκάστε στα μέρη που εντοπίζετε τις αράχνες.

Ξίδι: Το ξίδι επίσης βοηθάει στο να διώχνετε τις αράχνες. Ανακατέψτε ξίδι με νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε σε αράχνες ρωγμές, γωνίες και χαραμάδες.

Κάστανα: Οι αράχνες δεν αντέχουν τα κάστανα όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται. Αφήστε, λοιπόν, από ένα κάστανο σε διάφορα μέρη του σπιτιού (όπως κάτω από κομοδίνα ή κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο) και δείτε τις αράχνες να εξαφανίζονται. Βάλτε κάστανα σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας, όπως κάτω από τα έπιπλα, και θα δείτε διαφορά. Αλλάξτε τα κάστανα κάθε εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεσκόνισμα: Μην αφήνετε το σπίτι σας να γεμίζει σκόνη. Καθαρίστε και τακτοποιήστε συχνά για να μην δίνετε λόγο να σας επισκέπτονται οι αράχνες.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα