Οκτώ φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Οκτώ φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

Αν δείτε μυρμήγκια στο σπίτι, θα πρέπει να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που τα προσέλκυσε.

Ακολουθείστε το …μονοπάτι που έχουν δημιουργήσει και θα σας οδηγήσει στην αίτια του «κακού». Μην αφήνετε ποτέ φαγητό έξω σε ανοιχτές επιφάνειες ειδικά τώρα το καλοκαίρι και φροντίστε να καθαρίζετε καλά τον πάγκο της κουζίνας.

Εάν είστε τυχεροί, τα μυρμήγκια θα φύγουν μόνα τους μόλις εξουδετερώσετε τον πόλο έλξης. Εάν όχι, δοκιμάστε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Λευκό ξίδι
Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού. Ανάλογα με το πόσο ισχυρό θέλετε να είναι το διάλυμά σας, ανακατέψτε τουλάχιστον ένα μέρος ξίδι και τρία μέρη νερό (αν θέλετε να γίνει πιο ισχυρό η αναλογία είναι 100% ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ένα μείγμα 50/50 νερού και ξιδιού). Χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να σκουπίσετε και να απολυμάνετε επιφάνειες.

Εσπεριδοειδή
Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών, όπως τα λεμόνια, τα λάιμ και τα πορτοκάλια. Φυλάξτε τις φλούδες λεμονιού ή γκρέιπφρουτ και τοποθετήστε τις κάτω από τον νεροχύτη ή σε σημεία που είδατε τα μυρμήγκια. Λειτουργούν ως φυσικά αποτρεπτικά χωρίς να βλάψουν τα μυρμήγκια.

Έλαιο μέντας
Η μυρωδιά της μέντας είναι αρκετά έντονη για να διώχνει τα έντομα - μυρμήγκια, μύγες και κουνούπια . Μπορείτε να ψεκάσετε αιθέριο έλαιο μέντας σε πόρτες και περβάζια για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά.

Κανέλα
Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα απωθεί αποτελεσματικά και σκοτώνει τα μυρμήγκια. Τοποθετήστε τριμμένη κανέλα γύρω από τις κοινές εισόδους και η έντονη μυρωδιά της θα λειτουργήσει ως φυσικό απωθητικό.

Αλάτι
Απλώστε επιτραπέζιο αλάτι κοντά σε γωνίες για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά. Θα τα απωθήσει χωρίς να τα εξουδετερώσει.

Καγιέν ή μαύρο πιπέρι
Πασπαλίστε πιπέρι γύρω από τις περιοχές όπου τα μυρμήγκια έχουν πρόσβαση στο σπίτι. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα νερού και πιπεριού και να ψεκάσετε απευθείας πάνω στα μυρμήγκια.

Καφές
Οι ειδικοί στα παράσιτα αναφέρουν ότι ο αλεσμένος καφές κρατά τα μυρμήγκια μακριά. Ωστόσο, δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα διώξετε μια και καλή.

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη
Ανακατέψτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης σε ένα ρηχό μπολ και τοποθετήστε το στα σημεία που εντοπίσατε μυρμήγκια. Η άχνη ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια και το νάτριο στη μαγειρική σόδα αφυδατώνει τους εξωσκελετούς των μυρμηγκιών.

πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα