Πρασινάδες στο τσιμέντο και στα πλακάκια του Κήπου: Δείτε πως να μην ξαναφυτρώσουν

Πρασινάδες στο τσιμέντο και στα πλακάκια του Κήπου: Δείτε πως να μην ξαναφυτρώσουν

Τα ζιζάνια στα κενά μεταξύ των πλακόστρωτων του κήπου φαίνονται εξαιρετικά αντιαισθητικά και ενοχλητικά. Η αφαίρεσή τους με τα χέρια είναι εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα. Μπορείτε να εξαφανίσετε τα ζιζάνια στα πλακόστρωτα του κήπου εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Ξύδι για καταπολέμηση των πρασινάδων

Το ξύδι θα σας βοηθήσει ενάντια στα ζιζάνια που πολλαπλασιάζονται στα κενά μεταξύ των πλακόστρωτων του κήπου. Ωστόσο, μην το εφαρμόσετε σε καλλωπιστικά φυτά γιατί απλά θα ξεραθούν.

Αν έχετε νεαρά και πράσινα ζιζάνια, τότε χρησιμοποιήστε αιθυλική αλκοόλη & ξύδι με συγκέντρωση 10%. Ρίξτε μισό λίτρο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε ένα λίτρο ξύδι (να ρίχνετε πάντα το ξύδι στο νερό).

Για μεγάλα ζιζάνια και αυτά με σκληρούς μίσχους, θα χρειαστείτε ξύδι με συγκέντρωση 20%. Χρησιμοποιήστε μόνο ξύδι και μην το αραιώσετε με νερό.

Συμβουλές ψεκασμού κατά τη διάρκεια της ημέρας

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σταγόνες βροχής και δροσιά στα ζιζάνια καθώς το νερό θα αραιώσει περαιτέρω το ξύδι και δεν θα λειτουργήσει σωστά. Καλό είναι να μην βρέχει για 24 ώρες μετά τον ψεκασμό για να μην ξεπλυθεί το διάλυμα ξιδιού σύμφωνα με το toftiaxa.gr.

Ο ψεκασμός με ξύδι δεν θα καταστρέψει εντελώς τα ζιζάνια. Θα εξαλείψει τα νεαρά και θα κάνει τα φύλλα των μεγαλύτερων να αρχίσουν να μαραίνονται. Επομένως, για να αποτρέψετε την εκ νέου ανάπτυξή τους, ψεκάστε τακτικά μία φορά την εβδομάδα. Μετά από 2 ή 3 επαναλήψεις θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά.

Πηγή: daddy-cool.gr 
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα