Δύο έξυπνα μυστικά για να σώσετε τα ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο

Δύο έξυπνα μυστικά για να σώσετε τα ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που έχει συμβεί σε όλους μας είναι να ξεβάψει κάποιο ρούχο στο πλυντήριο. Μια ξεχασμένη κόκκινη κάλτσα μπορεί να μπλεχτεί με τα λευκά σας ή μπορεί πολύ απλά να ξεχάσατε να προσθέσετε χρωμοπαγίδα. Ωστόσο δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί υπάρχει λύση.

Πριν αποφασίσετε να πετάξετε το ρούχο που ξέβαψε στο πλυντήριο, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το επαναφέρετε στην αρχική του κατάσταση.

1ος τρόπος

Τι πρέπει να κάνετε Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα ξανά για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

2ος τρόπος

Τι πρέπει να κάνετε Πριν στεγνώσουν τα ρούχα βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση πάρτε τα ρούχα (όσο ακόμα είναι υγρά) και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο.

Προσοχή Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα