Πώς να καθαρίσετε τα ταψιά του φούρνου χωρίς κόπο

Πώς να καθαρίσετε τα ταψιά του φούρνου χωρίς κόπο

Μετά από ώρες μαγειρέματος στην κουζίνα, σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει την πρόκληση να καθαρίσετε κολλημένα υπολείμματα φαγητού από το ταψί σας. Τα ταψιά φούρνου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα για την παρασκευή διάφορων φαγητών, από μια γιορτινή γαλοπούλα μέχρι νόστιμα ψητά λαχανικά.

Με την πάροδο του χρόνου, είναι σύνηθες να συσσωρεύονται στα ταψιά υπολείμματα και καμένα κομματάκια φαγητού, ειδικά εάν δεν καθαρίζονται καλά μετά από κάθε χρήση. Η απομάκρυνση των καμένων υπολειμμάτων μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά με λίγη επιπλέον προσπάθεια, μπορείτε να επαναφέρετε στα ταψιά του φούρνου σας την αρχική του λάμψη.

 
Πώς να καθαρίσετε τα ταψιά του φούρνου
Μια αποτελεσματική μέθοδος για την απομάκρυνση επίμονων λεκέδων από ένα ταψί φούρνου είναι να δημιουργήσετε ένα μείγμα από μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι με ζεστό νερό.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Ρίξτε το λευκό ξύδι πάνω από τη μαγειρική σόδα και παρατηρήστε την αντίδραση των δύο συστατικών που θα δημιουργήσει αφρό. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά, βοηθώντας να ξεκολλήσουν τυχόν υπολείμματα φαγητού.

Βυθίστε το ταψί σε ζεστό νερό για 15-30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε τη μαγειρική σόδα και το ξύδι από πριν.

Τρίψτε το ταψί και ξεπλύνετε καλά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν μεγαλύτερα κομμάτια φαγητού και ένα σύρμα για να τρίψετε τους υπόλοιπους λεκέδες.
Χάρη στη λύση με μαγειρική σόδα και ξύδι, δεν θα χρειαστεί αρκετό τρίψιμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα