Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Το χαρτί κουζίνας μπορεί να θεωρείται απαραίτητο για το καθάρισμα του σπιτιού, όμως δεν είναι κατάλληλο για όλες τις δουλειές και ειδικά για τα 4 πράγματα που ακολουθούν:

Ξύλινα έπιπλα Το χαρτί κουζίνας όσο περίεργο και αν σας φαίνεται μπορεί να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι αρκετά τραχιά όπως και το χαρτί κουζίνας. Γι' αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε βαμβακερό πανάκι ή μια παλιά φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατζουνιές.

Γυαλιά ηλίου/οράσεως Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε με τα γυαλιά ηλίου είναι να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τους φακούς τους. Τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι που υπάρχει μέσα στη θήκη των γυαλιών σας.

Χαλί Χαλιά, υφάσματα και ρούχα (ειδικά σκουρόχρωμα) δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με χαρτί κουζίνας γιατί θα κομματιαστεί το χαρτί κουζίνας πάνω στον λεκέ.

Στη συνέχεια το βρεγμένο χαρτί θα μπλεχτεί στις ίνες του χαλιού με αποτέλεσμα να κάνει το έργο σας ακόμα πιο δύσκολο στον καθαρισμό του χαλιού σας. Γι'αυτό προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό πανί το οποίο θα τοποθετήσετε ταμποναριστά πάνω στο χαλί σας ώστε να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του λεκέ και να μπορέσετε στη συνέχεια να το καθαρίσετε πιο εύκολα. Επίσης με τον τρόπο αυτό δεν θα χαλάσετε το πέλος του.

DON'T: Το ξέρετε πως δεν πρέπει να ανακυκλώνετε τα βρόμικα χαρτιά κουζίνας; Όταν τα πετάτε στον κάδο ανακύκλωσης τότε αχρηστεύεται ολόκληρη παρτίδα με τα ανακυκλώμενα υλικά. Προτιμήστε λοιπόν, να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερη ποσότητα χαρτιού κουζίνας και αντικαταστήστε το όσο μπορείτε με υφασμάτινες πετσέτες που πλένονται.

Οθόνες Για να μην καταστρέψετε τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ, ή του κινητού σας, θα πρέπει να προσέχετε με τι θα τα καθαρίζετε όλα αυτά. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

Τip Χρησιμοποιήστε ξίδι και νερό για να καθαρίσετε τέλεια όλες τις οθόνες σας. Βάλτε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα νερού-ξιδιού, βουτήξτε μέσα ένα βαμβακερό πανάκι, στραγγίστε το καλά και στη συνέχεια περάστε με αυτό και με πολύ απαλές κινήσεις τις οθόνες που θέλετε να καθαρίσετε.

Προσοχή! Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα βγάλτε όλες τις συσκευές από την πρίζα.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα