Σπίτι: Εφτά πράγματα που δεν καθαρίζετε συχνά ενώ θα έπρεπε

Σπίτι: Εφτά πράγματα που δεν καθαρίζετε συχνά ενώ θα έπρεπε

Αν επιθυμείτε ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι, τότε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι το καθαρίζετε σωστά.

Ακόμα και αν βάζετε συχνά σκούπα και πλένετε τα πιάτα, υπάρχουν ορισμένα σημεία και αντικείμενα που σπάνια θυμάστε να καθαρίσετε.

Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που όμως μπορείτε να διορθώσετε πάρα πολύ εύκολα μόλις τα εντοπίσετε.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα σημεία και τα πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε ενώ θα έπρεπε:

Αεραγωγοί και φίλτρα κλιματισμού/θέρμανσης: Οι αεραγωγοί και τα φίλτρα κλιματισμού/θέρμανσης συγκεντρώνουν σκόνη, βακτήρια και άλλα αλλεργιογόνα. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά για να διατηρείτε καθαρό τον αέρα που αναπνέετε μέσα στο σπίτι.

Σημεία πίσω από τα έπιπλα: Τα σημεία πίσω από τα έπιπλα καθαρίζονται από σπάνια έως ποτέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πολλή σκόνη, ενώ δεν είναι λίγες φορές που έχουν δημιουργηθεί φωλιές από έντομα. Καλό είναι λοιπόν να κάνετε τον κόπο την επόμενη φορά και να σκουπίσετε και πίσω από τα έπιπλά σας.

Καθαρισμός των φίλτρων νερού: Αν χρησιμοποιείτε φίλτρα νερού στο σπίτι, τότε είναι σημαντικό να τα αλλάζετε τακτικά για να διατηρείτε την καθαρή και ασφαλή ποιότητα του νερού που καταναλώνετε.

Κάτω από το ψυγείο: Συχνά παραμελείτε να καθαρίσετε το κάτω μέρος του ψυγείου σας, όπου συνήθως συγκεντρώνεται σκόνη και υγρασία. Είναι σημαντικό να το σκουπίζετε τακτικά για λόγους υγιεινής αλλά και ενέργειας. Όσο περισσότερη σκόνη έχει μαζευτεί γύρω από το ψυγείο τόσο πιο πολύ ζορίζεται για να λειτουργήσει. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει περισσότερη ενέργεια που έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον και στην τσέπη σας.

Φούρνος μικροκυμάτων: Ο φούρνος μικροκυμάτων συγκεντρώνει λίπη και υπολείμματα τροφών από τη χρήση. Είναι σημαντικό να τον καθαρίζετε τακτικά για να διατηρείτε την υγιεινή του και να αποφεύγουμε την εκπομπή ανεπιθύμητων μυρωδιών.

Καθαρισμός των φωτιστικών: Οι λάμπες και τα φωτιστικά καθαρίζονται σπάνια κάτι που είναι λάθος. Είναι σημαντικό να τα ξεσκονίζετε τακτικά για να παραμένουν λειτουργικά.

Καθαρισμός των τηλεχειριστηρίων και ηλεκτρονικών συσκευών: Τα τηλεχειριστήρια και οι ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιούνται καθημερινά αλλά σπάνια καθαρίζονται. Είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά γιατί συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια και μικρόβια.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα