3 τρόποι για να βρεις τη χαμένη παραγωγικότητά σου, όταν είσαι στο σπίτι

3 τρόποι για να βρεις τη χαμένη παραγωγικότητά σου, όταν είσαι στο σπίτι

Πολλές φορές, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μας από τη δουλειά, μπαίνουμε σε «λειτουργία πτήσης», δηλαδή παραμένουμε αδρανείς, αφήνοντας τις ώρες να κυλούν μέχρι τη στιγμή που θα πάμε στο κρεβάτι μας για ύπνο. Κάπως έτσι, χάνουμε πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα μας, τον οποίο σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε αξιοποιήσει αλλιώς και σίγουρα θα νιώθαμε πιο παραγωγικές, αν είχαμε πράξει διαφορετικά.

Θα ήταν ψέμα να υποστηρίζαμε πως εμείς δεν έχουμε βρεθεί ποτέ σε αυτή θέση, δηλαδή να παραμείνουμε άπραγες για όλο το απόγευμα, ξαπλωμένες στον καναπέ μας και χαζεύοντας στο κινητό ή στο laptop μας. Κι όταν η αιτία που συμβαίνει αυτό είναι η κούραση, τότε είναι κατανοητό, αφού το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας συχνά μας φτάνει στα όριά μας.

Όταν, όμως, έχουμε overthinking, προκαλώντας επιπλέον άγχος στον εαυτό μας ή κάνουμε συνεχόμενες αρνητικές σκέψεις ακόμα και για καταστάσεις που δεν υπάρχουν, αυτό όχι μόνο δεν μας κάνει καλό, αλλά μας ρίχνει ψυχολογικά, βάζοντας μας σε έναν ατέλειωτο λαβύρινθο. Συνεπώς, όταν ο ελεύθερος χρόνος μας στο σπίτι καταλήξει να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία μας, έρχεται η στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αναλάβουμε δράση.

Παρακάτω, θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου, όταν βρίσκεται στο σπίτι σου, κάνοντάς σε πιο παραγωγική και δημιουργική. Είναι βέβαιο πως υπάρχουν δεκάδες πράγματα που θα μπορούσες να καταπιαστείς, τα οποία ίσως να μην σου έχουν περάσει από το μυαλό.

3 tips για να γίνεις πιο παραγωγική στο σπίτι σου

1.Φτιάξε μία to do list, διαχωρίζοντας τις υποχρεώσεις του σπιτιού από τις προσωπικές

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντοτε ένα πλάνο στα χέρια σου, που θα λειτουργεί σαν καθοδηγητής για τις ελεύθερες ώρες σου. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσεις, όμως μόλις το πάρεις απόφαση, θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει. Αρχικά, θα λάβεις την ικανοποίηση της δράσης και ύστερα θα νιώθεις υπερήφανη για τον εαυτό σου που τα έβαλες όλα σε τάξη και σειρά. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και τα Σαββατοκύριακα.

2. Οργανώσου σωστά

Αυτό το tip μπορεί να φανεί φοβερά βοηθητικό, αν το εφαρμόσεις με συνέπεια. Όταν είσαι στο υπνοδωμάτιο, φρόντισε να ασχοληθείς με όλα όσα πρέπει να γίνουν εκεί. Μόλις οι δουλειές ολοκληρωθούν, τότε πήγαινε στην κουζίνα και μείνε εκεί μέχρι να κάνεις όλα όσα υπάρχουν στη λίστα σου. Κάπως έτσι, διαμορφώνεις έναν έναν τους χώρους και είσαι βέβαιη πως δεν έχεις παραλείψει να κάνεις κάτι.

3. Απλοποίησε τη ρουτίνα σου

Δεν χρειάζεται σε μια ημέρα να πας δουλειά, σούπερ μάρκετ, γυμναστήριο, να φτιάξεις ντουλάπες, να τακτοποιήσεις την παπουτσοθήση και να κάνεις εκαθάριση στο φαρμακείο. Απλοποίησε τη ρουτίνα σου και με αυτόν τον τρόπο θα απλουστεύσεις και τη ζωή σου. Δεν έχει νόημα να πιέζεις τον εαυτό σου και να τον φορτώνεις με ένα σωρό πράγματα που είναι αδύνατον να φέρει εις πέρας.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα