Τα έξι πιο συχνά λάθη στην καθαριότητα του σπιτιού

Τα έξι πιο συχνά λάθη στην καθαριότητα του σπιτιού

Πως τοποθετούμε πιάτα, ποτήρια και κουζινικά στο πλυντήριο

Όταν πρόκειται για το πλύσιμο των πιάτων, των ποτηριών και κάθε άλλου σκεύους της κουζίνας σε πλυντήριο πιάτων, τότε χρειάζεται προσοχή. Θέλει σειρά και οργάνωση η τοποθέτησή τους μέσα στο πλυντήριο, διότι αν στοιβάξετε τα αντικείμενα πρόχειρα σε μία προσπάθεια να χωρέσουν περισσότερα από όσα γίνεται, το νερό δεν θα μπορεί να φτάσει σε όλα τα σημεία και δεν θα γίνει αποτελεσματικό πλύσιμο. Επίσης, φροντίστε τα μαχαιροπίρουνα να τα τοποθετείτε σε όρθια θέση, με τη βάση τους να ακουμπά στο πλυντήριο, ενώ σε καμία περίπτωση μην πλύνετε μαζί τα ασημένια με τα μαχαιροπίρουνά σας από ανοξείδωτο ατσάλι, γιατί μπορούν να προκληθούν ζημιές στα πρώτα, αν έρθουν σε επαφή με τα δεύτερα. Φροντίστε, ακόμη, τα πιο βρώμικα σκεύη να τα τοποθετείτε στο κέντρο στο κάτω ράφι για να είναι πιο κοντά στον ψεκαστήρα νερού, ενώ πάντα να βάζετε το απορρυπαντικό ή τις ταμπλέτες στην ειδική θήκη. Αν, απλώς τις πετάξετε μέσα, τότε θα διαλυθούν αμέσως, χωρίς να δράσουν όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε.

Πανί και μόνο πανί για τις ηλεκτρονικές συσκευές

Τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και κάθε άλλη συσκευή τελευταίας τεχνολογίας που έρχεται σε επαφή με τα χέρια σας, χρειάζεται καθάρισμα για να απομακρυνθεί κάθε είδους βρομιά. Είναι λάθος να τα ψεκάζετε με σπρέι καθαρισμού για να απομακρύνεται την κολλώδη, βρόμικη επιφάνεια που έχει δημιουργηθεί, διότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών χωρίς χνούδι και καθαρίστε με αυτό οθόνες LCD και κάθε άλλο σημείο της ηλεκτρονικής σας συσκευής.

Τα καθαρά παράθυρα θέλουν...συννεφιά

Το να καθαρίσετε τα παράθυρά σας μία ηλιόλουστη μέρα, ίσως σας φαίνεται καλή ιδέα, αλλά δεν το συστήνουμε. Τα τζάμια σας θα στεγνώσουν πολύ γρήγορα σε αυτήν την περίπτωση, με αποτέλεσμα να μείνουν ίχνη και κάθετες γραμμές νερού αποτυπωμένες πάνω τους. Αντίθετα, μία συννεφιασμένη μέρα, είναι ιδανική για να ξεσκονίσετε τα τζάμια σας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε είτε εφημερίδες, είτε καλύτερα ένα πανί μικροϊνών για να ολοκληρώσετε το καθάρισμα των τζαμιών.

Η κουρτίνα μπάνιου αγαπάει το πλυντήριο

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην καθαρίζετε ποτέ την κουρτίνα μπάνιου ή να την ξεπλένετε μόνο με λίγο νερό για να καθαρίσει. Για αποτελεσματικό πλύσιμο χρειάζεται να την βάλετε στο πλυντήριο ρούχων με μία δόση χλωρίνης για να απολυμανθεί και να εξουδετερωθεί κάθε είδους βρομιά, μούχλα ή μύκητας που έχει εγκατασταθεί πάνω της.

Για να μην γίνει το χαλί σας... χάλι

Μόλις δημιουργηθεί ένας λεκές, θα τρέξετε να πάρετε ένα σπρέι καθαρισμού για να ψεκάσετε το σημείο αυτό και να καθαρίσει. Αυτή η κίνηση, όμως, μπορεί να καταστρέψει το χαλί σας και να κάνει το καθάρισμά του ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση. Γι' αυτό προτιμήστε να ψεκάσετε το καθαριστικό σε ένα πανί πρώτα και με αυτό να τρίψετε απαλά την περιοχή μέχρι να φύγει ο λεκές. Ξεπλύνετε, έπειτα το σημείο αυτό με τον ίδιο τρόπο, με ένα καθαρό πανί δηλαδή, που θα έχετε βουτήξει σε κρύο νερό.

Περισσότερο απορρυπαντικό δεν σημαίνει περισσότερο καθαρά ρούχα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα