Γκρινιάζετε; Πότε η γκρίνια μας κάνει καλό

Γκρινιάζετε; Πότε η γκρίνια μας κάνει καλό

Όμως, επιστήμονες από το Southwest University στην Κίνα μελέτησαν και την άλλη όψη του νοσμίσματος και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γκρίνια μπορεί να προκαλέσει και θετικά συναισθήματα, υπό ορισμένες προύποθέσεις.

Η γκρίνια λοιπόν φαίνεται να μας κάνει ευτυχισμένους όταν γκρινιάζουμε στους συντρόφους μας και σε πολύ κοντινά μας πρόσωπα. Βοηθάει στη δημιουργία στενότερων δεσμών με φίλους, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι επιστήμονες από το Southwest University στην Κίνα ανέλυσαν 2.600 έφηβους και βρήκαν ότι όσοι ήταν συστηματικά γκρινιάρηδες ήταν πιο χαρούμενοι.

Πώς επηρεάζει η γκρίνια τους άνδρες και τις γυναίκες

Η γκρίνια, η συζήτηση προσωπικών ζητημάτων και αρνητικών συναισθημάτων αναζητώντας κοινωνική υποστήριξη ήταν επωφελής και για τα δύο φύλα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες.

Ο Δρ Xuemei Li είπε: «Μπορεί να είναι κάτι επιβλαβές, ειδικά αν μένουμε υπερβολικά στα αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο, η έρευνά μας υπογραμμίζει τη σημασία των ισχυρών δεσμών φιλίας, οι οποίοι μπορούν να μετριάσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Η γκρίνια συσχετίστηκε θετικά με την ικανοποίηση από τη ζωή, υποδηλώνοντας ότι όσο περισσότερο το κάνουμε, τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε».

Η μελέτη βρήκε επίσης ότι οι άνδρες επωφελούνται από την «εμμονική γκρίνια», αλλά οι γυναίκες όχι.

Απλές καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν ευτυχισμένους:

1. Χαμογελάστε

Έχουμε την τάση να χαμογελάμε όταν είμαστε χαρούμενοι. Αλλά στην πραγματικότητα είναι αμφίδρομη διαδικασία. Χαμογελάμε επειδή είμαστε χαρούμενοι και το χαμόγελο κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει ντοπαμίνη, η οποία μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

2. Ασκηθείτε

Η άσκηση δεν είναι μόνο για το σώμα. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, των συναισθημάτων άγχους και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία.

3. Κοιμηθείτε

Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Εάν νυστάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή απλά γενικά νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε «ομίχλη», το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση.

4. Επιλέξτε τις σωστές τροφές

Γνωρίζετε ήδη ότι οι διατροφικές σας επιλογές έχουν αντίκτυπο στη συνολική σωματική σας υγεία. Αλλά ορισμένες τροφές μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ψυχική σας κατάσταση.

5. Να είστε ευγνώμονες γι' αυτά που έχετε

Το να νιώθετε ευγνωμοσύνη μπορεί να δώσει στη διάθεσή σας μια μεγάλη ώθηση, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Για παράδειγμα, παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση της ευγνωμοσύνης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα συναισθήματα ελπίδας και ευτυχίας.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα