Τηγανιτές πατάτες: Αυτό είναι το μυστικό για να τις κάνετε πιο τραγανές

Τηγανιτές πατάτες: Αυτό είναι το μυστικό για να τις κάνετε πιο τραγανές

Αυτό που πρέπει να συμβεί για να πετύχετε τέλεια τις τηγανιτές σας πατάτες είναι να μαγειρευτούν άψογα στο εσωτερικό τους πριν προλάβουν να αρχίσουν να καίγονται απ’έξω.

Για να πετύχετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να μαγειρέψετε τις πατάτες σας δύο φορές. Και μπορεί κάτι τέτοιο να σας ακούγεται διπλή δουλειά αλλά αν θέλετε ελαφριές, τραγανές πατάτες τότε αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να το πετύχετε. Διαφορετικά θα είναι είτε τραγανές απ’έξω αλλά ωμές μέσα είτε δεν θα είναι καθόλου τραγανές.

Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Μόλις κόψετε τις πατάτες μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ με κρύο νερό μαζί με 1 κ.σ. λεμόνι. Έτσι δεν θα μαυρίσουν μέχρι να έρθει η ώρα να τις μαγειρέψετε.

Κάπως έτσι θα δείχνουν οι πατάτες σας στο τέλος.

Ρίξτε μέσα στο μπολ με τις πατάτες μερικά φλιτζάνια πάγου. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην μαυρίσουν κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος οι πατάτες πολύ γρήγορα.

To καλύτερο λάδι για τραγανές πατάτες είναι το φυστικέλαιο. Ρίξτε λίγο από αυτό στο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.

Στεγνώστε τις πατάτες σας με μια πετσέτα. Ρίξτε τις μέσα στο λάδι για 6-8 λεπτά. Βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε βάλει χαρτί κουζίνας να κρυώσουν λίγο. Μπορείτε μάλιστα να τις βάλετε και στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τις σερβίρετε. Διαφορετικά αφήστε τις έξω για 15 λεπτά το λιγότερο.

Δεν θα θέλετε να φάτε μόνο ένα πιάτο.

Ανάψτε και πάλι το μάτι με το λάδι και μόλις αυτό ζεσταθεί ξανά ρίξτε και πάλι τις πατάτες για 2-3 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνουν τραγανές απ’ έξω.

Βγάλτε τις σε πιάτο, ρίξτε αλάτι και ρίγανη και σερβίρετε αμέσως τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.

πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα