Μικρά μυστικά για να μυρίζεις υπέροχα όλη την ημέρα. Πρόσεχε την διατροφή σου και άλλα

Μικρά μυστικά για να μυρίζεις υπέροχα όλη την ημέρα. Πρόσεχε την διατροφή σου και άλλα

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορείς να εντάξεις στην ρουτίνα σου, ώστε ο κόσμος να μην μπορεί παρά να σταματήσει και να σε ρωτήσει τι άρωμα φοράς, επειδή μυρίζεις  υπέροχα.. Να μυρίζεις ωραία είναι ένας τρόπος να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, και να τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Για να μυρίζουμε υπέροχα όλη την ημέρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ανανεωμένη και φρέσκια επιδερμίδα. Απομακρύνοντας εντελώς το νεκρό δέρμα, δημιουργούμε τον τέλειο καμβά για να παραμείνει και να απορροφηθεί οποιοδήποτε άρωμα στο σώμα μας, αναφέρει η δερματολόγος, Cynthia Cobb, DNP, APRN. 

Πρόσεχε την διατροφή σου

Είναι γνωστά τα πολλαπλά οφέλη της σωστής διατροφής. Ένα, φυσικά, από αυτά είναι και η βελτίωση της σωματικής μυρωδιάς. Όταν τρως “καθαρά” και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, βοηθάς τον οργανισμό σου να μυρίζει καλύτερα. Τα φρούτα και τα λαχανικά, λοιπόν, θα έπρεπε να παίζουν μεγάλο ρόλο στην διατροφή σου, αφού διατηρούν το σώμα σου υγιές και καθαρό.

Διάλεξε το σωστό άρωμα

Κάτι που αγνοεί πολύς κόσμος, είναι το πως δεν ταιριάζουν όλα τα αρώματα σε όλους. Κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερος και διαφορετικός, γι’αυτό και κάθε άρωμα αποδίδει διαφορετικά. Πρέπει, μετά από έρευνα φυσικά, να βρεις ένα άρωμα που σου ταιριάζει και σε αναδεικνύει. Πρόσεχε, βεβαίως, να το τοποθετείς στα σωστά σημεία που το κάνουν να διαρκεί και βοηθούν την έντασή του- στα σημεία που νιώθεις τον παλμό σου, δηλαδή.

Ψέκασε την χτένα σου με άρωμα

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στο να μυρίζεις όμορφα, είναι τα μαλλιά σου. Απόφυγε να ψεκάζεις οποιοδήποτε άρωμα κατευθείαν στο κεφάλι σου, καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ τοξικό για την περιοχή. Αντίθετα, ψέκασε την χτένα σου και χτένισε τα μαλλιά σου αμέσως. Το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει, αφού θα προσθέτει στον συνολικό σκοπό σου.

Ρίξε άρωμα στην ντουλάπα σου

Αυτό είναι το κλειδί για να αποκτήσεις αυτό που λέμε “χαρακτηριστικό άρωμα”. Πρέπει, λοιπόν, τα ρούχα σου να συμβάλλουν σε αυτό. Για να μην ψεκάζεις κάθε ρούχο με τις ώρες, όμως, καλύτερα μια φορά την εβδομάδα να ψεκάζεις όλη σου την ντουλάπα. Έτσι, όταν κάποιος μυρίζει το άρωμα αυτό σε οποιαδήποτε περίσταση, θα είναι πια αναγκασμένος να σκεφτεί εσένα!

Προσάρμοσε τα λάδια και τις λοσιόν σου

Αντί να πάρεις λοσιόν ή λάδι σώματος που έχουν ήδη το δικό τους άρωμα, μπορείς να βρεις επιλογές που είναι άοσμες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αναμείξεις το άρωμα σου μαζί τους, έτσι ώστε να ενισχύσεις την χαρακτηριστική μυρωδιά. Αυτό, ενώ παράλληλα διατηρείς την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα