Νερό από αφυγραντήρα: Τρεις έξυπνοι τρόποι να το αξιοποιήσεις για να μην καταλήξει στον νεροχύτη

Νερό από αφυγραντήρα: Τρεις έξυπνοι τρόποι να το αξιοποιήσεις για να μην καταλήξει στον νεροχύτη

Ο αφυγραντήρας έχει αναδειχθεί στις μέρες μας σε ένα πολύτιμο, εργαλείο για το σπίτι. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία από τις must οικιακές, ηλεκτρικές συσκευές που κυριολεκτικά μπορεί να σε σώσει την καθημερινότητά σου στο σπίτι, εάν υποφέρει από υγρασία. Η συγκεκριμένη συσκευή, λοιπόν, καταφέρνει να διατηρεί τα σωστά επίπεδα υγρασίας και αυτό με τη σειρά του έχει ένα κάρο θετικά αποτελέσματα για το περιβάλλον του σπιτιού σου, την τσέπη σου και την υγεία σου (ποιοτική αναβάθμιση αέρα, βελτίωση στην αίσθηση της θερμοκρασίας, μείωση ενεργειακού κόστους, αποφυγή μούχλας κ.α.).

Επί της ουσίας, λοιπόν, ο αφυγραντήρας είναι ένας συλλέκτης υγροποιημένου αέρα, στο δοχείο του οποίου συλλέγεται νερό. Και είμαι σίγουρη πως αυτό το νερό που αδειάζεις από το δοχείο καταλήγει άδικα κάθε φορά στον νεροχύτη ή στο νιπτήρα. Και γιατί λέω άδικα; Γιατί το νερό του αφυγραντήρα είναι απιονισμένο νερό. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κανονικότατα, αντί να το χύσεις.

Σημαντικό tip: Εάν ο χώρος στον οποίο λειτουργεί ο αφυγραντήρας έχει μούχλα, καλό είναι να κάνεις λίγη υπομονή. Πρώτα πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα, προτού χρησιμοποιήσεις το νερό που συγκέντρωσε η συσκευή. Είναι προτιμότερο και σίγουρα υγιεινότερο.

3 τρόποι να αξιοποιήσεις το νερό του αφυγραντήρα για να μην καταλήξει στον νεροχύτη

Πότισε τα φυτά σου

Το νερό που συλλέγει ο αφυγραντήρας θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από τα φυτά και τα λουλούδια σου. Έτσι, όχι μόνο εξαφανίζεις την υπερβολική υγρασία από την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου, αλλά ταυτόχρονα δίνεις ζωή και στις πρασινάδες σου. Δυο σ’ ένα. Extra tip: Απόφυγε να ποτίσεις τα φυτά και τα βότανα που πρόκειται να μαγειρέψεις, εάν δεν είσαι σίγουρη ότι ο αέρας του δωμάτιου που λειτουργεί ο αφυγραντήρας, είναι καθαρός.

Σιδέρωσε τα ρούχα σου

Το απιονισμένο νερό του αφυγραντήρα είναι ιδανικό και για να σιδερώσεις τα ρούχα σου με το ατμοσίδερο. Μάντεψε ποιος δεν θα χρειαστεί να προμηθευτεί ποτέ ξανά απιονισμένο νερό εμπορίου. Καλά μάντεψες.

Γέμισε τα δοχεία των υαλοκαθαριστήρων σου

Εάν οδηγάς αμάξι, τότε γνωρίζεις ότι το απιονισμένο νερό προτείνεται για τους υαλοκαθαριστήρες, ώστε να διατηρηθούν για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην χρειαστεί να τους αλλάξεις σύντομα. Κράτα, λοιπόν, το παλιό δοχείο του απιονισμένου νερού που είχες στο πορτ παγκάζ και γέμισέ το με αυτό που από εδώ και πέρα θα συλλέγεις από τον αφυγραντήρα σου. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο απορρυπαντικό αν θες.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα