Φούρνος: Η εύκολη μέθοδος για να καθαρίσετε τα επίμονα λίπη χωρίς τρίψιμο

Φούρνος: Η εύκολη μέθοδος για να καθαρίσετε τα επίμονα λίπη χωρίς τρίψιμο

Η καθαριότητα της κουζίνας είναι σημαντική, αλλά το καθάρισμα του φούρνου μπορεί να είναι μια δύσκολη και αποθαρρυντική δουλειά. Γι’ αυτό και όλοι την αποφεύγουν ή τέλος πάντων την κάνουν με το ζόρι. Σύμφωνα με μια μελέτη, ο καθαρισμός του φούρνου είναι η πιο μισητή οικιακή δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο καθαρισμός του φούρνου είναι τόσο δύσκολος είναι ότι το φαγητό και το λίπος που πέφτουν στον φούρνο ουσιαστικά ψήνονται και κολλάνε στην επιφάνεια. Για να το αποφύγετε, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τον φούρνο σας μετά από κάθε χρήση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον φούρνο σας καθαρό και σε καλή κατάσταση, και θα σας εξοικονομήσει χρόνο και κόπο στο μέλλον.

Φούρνος: Η εύκολη μέθοδος για να καθαρίσετε τα επίμονα λίπη χωρίς τρίψιμο

Ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να τον κάνετε πιο εύκολο.

Για τα καθημερινά υπολείμματα:

  • Καθαρίστε τον φούρνο ενώ είναι ακόμα ζεστός. Αυτό θα μαλακώσει τα λίπη και τη βρωμιά και θα τα κάνει πιο εύκολο να αφαιρεθούν.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πανί με νερό για να σκουπίσετε τις εσωτερικές επιφάνειες.
  • Για να αφαιρέσετε τις πιτσιλιές λίπους, χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας.

Για τα επίμονα λίπη:

  • Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό για να φτιάξετε μια πάστα.
  • Απλώστε την πάστα στις κρύες επιφάνειες του φούρνου και αφήστε την να δράσει όλη τη νύχτα.
  • Το πρωί, καθαρίστε την πάστα με ένα βρεγμένο πανί.
  • Το κόλπο με το αντικολλητικό χαρτί

Για να κάνετε τον καθαρισμό του φούρνου σας πιο εύκολο, μπορείτε να στρώνετε στη βάση του φούρνου ένα αντικολλητικό χαρτί. Αυτό θα βοηθήσει να παγιδευτούν τα λίπη και οι πιτσιλιές. Με αυτά τα κόλπα, μπορείτε να διατηρήσετε τον φούρνο σας καθαρό και σε καλή κατάσταση χωρίς να χρειάζεται να τρίβετε για ώρες.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα