Έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι

Έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε γρήγορα το σπίτι

Με τη σωστή οργάνωση οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν πολύ πιο εύκολες - έως και διασκεδαστικές.

Δείτε πώς να γλιτώσετε χρόνο και κόπο ακολουθώντας μερικούς ανώδυνους τρόπους καθαρισμού.

Μηχανήματα καθαρισμού

Αν βρείτε το κατάλληλο μηχάνημα καθαρισμού, θα καταφέρετε να έχετε ένα σπίτι που αστράφτει χωρίς σχεδόν καθόλου κόπο. Η "έξυπνη" σκούπα είναι ένα από τα πιο γνωστά. Πρόκειται για ένα ρομπότ που θα καθαρίσει για σας και είναι 50% πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε άλλο μέσο καθαρισμού.

Ανακαίνιση ντουλάπας

Όταν ξέρετε πού βρίσκεται το κάθε τι στο σπίτι σας όλα είναι πιο εύκολα - ακόμα και η καθαριότητα. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να βάλει τάξη σε κάποια σημεία του σπιτιού και αμέσως οι δουλειές σας θα μειωθούν κατά 30%.

Κάντε το κρεβάτι σας λαχταριστό

Όταν κοιμάστε σε ένα κρεβάτι με ωραίο στρώμα, καθαρά σεντόνια και μαξιλάρια που μοσχοβολάνε, ο ύπνος είναι πιο ελαφρύς, πιο ήρεμος και πιο ξεκούραστος. Κάντε στον εαυτό σας δώρο ένα σίδερο ατμού ή μια πρέσα σιδερώματος και απολαύστε έναν υπέροχο ύπνο στα φρεσκοσιδερωμένα σας σεντόνια.

Οργανώστε τα παπούτσια σας

Ο περισσότερος κόσμος ξοδεύει πολλή ώρα στο καθάρισμα του δωματίου του (ή δυσκολεύεται και να το ξεκινήσει) επειδή το πάτωμα είναι γεμάτο παπούτσια, αντικείμενα και τσάντες. Φτιάξτε μερικά ράφια για τις τσάντες σας, τοποθετήστε μια έξτρα παπουτσοθήκη και θα δείτε πως το καθάρισμα θα παίρνει πολύ λιγότερη ώρα.

Φτιάξτε ράφια για τα παιχνίδια των παιδιών σας

Όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να έχουν ένα καθαρό σπίτι χωρίς κούραση. Οργανώστε τα παιχνίδια των παιδιών σας σε ράφια ή μέσα σε μπαούλα και γλιτώστε χρόνο και κόπο από το καθημερινό καθάρισμα.

Προγραμματίστε τις δουλειές σας

Αν δεν έχετε πρόγραμμα τότε δεν πρόκειται ποτέ να μετατρέψετε τις δουλειές σε διασκέδαση. Αν δεν βάζετε τα πιάτα κατευθείαν στο πλυντήριο, τα άπλυτα κατευθείαν στον κάδο, τα παπούτσια κατευθείαν στην παπουτσοθήκη, δεν πρόκειται να σταματήσετε να κουράζεστε.

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα αξεσουάρ

Ξέρετε το γνωμικό "ο μάστορας από τα εργαλεία φαίνεται"; Το ίδιο ισχύει και για όσους καθαρίζουν το σπίτι. Πάρτε σκούπες για όλων των ειδών τις βρωμιές, σφουγγαρίστρες για διάφορους χώρους, σφουγγάρια για κάθε είδους λεκέ, απορρυπαντικά για κάθε χρήση. Προμηθευτείτε όλα τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό σπίτι με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα